Mari fra Horten nominert til Spellemannprisen

Darling west: Tor Egil Kreken, Mari Kreken og Kjetil Steensnæs, er nominert i klassen for country. PRESSEFOTO

Darling west: Tor Egil Kreken, Mari Kreken og Kjetil Steensnæs, er nominert i klassen for country. PRESSEFOTO

Av

Mari Kreken fra Horten er med bandet Darling West også i år nominert til Spellemannprisen i klassen country. Fantastisk å bli anerkjent, sier hun.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det sies at Countryklassen er blant de sterkeste klassene til årets Spellemann-utdeling lørdag 28. januar.

Mari Kreken fra Horten er blant de tre medlemmene i Darling West, og da vi spør om det er gøy å være nominert, er svaret:

– Absolutt! Det er helt fantastisk og veldig overraskende. Vi ble også nominert da vi ga ut den første plata vår, og vi er veldig beæret over å få nominasjon også denne gangen. Det henger høyt i musikken å bli nominert til Spellemann, og det er med full respekt at vi såkalt «kjemper» mot de andre kandidatene. Vi har jobbet hardt og lenge med denne plata, så det er fantastisk å få feire den jobben vi har gjort.

Flotte anmeldelser

Etter at den andre plata til Darling West, «Vinyl and A Heartache», kom ut i 2016, har anmeldelsene vært strålende.

– Gleden over å bli anerkjent, og å bli sett, er den største. Selv om vi driver med frilansing også, så er dette et slags hjertebarn for oss i musikken. Det er kjempestas å få spille med andre, men å bli anerkjent for eget arbeid er moro og veldig inspirerende for videre arbeid.

LES OGSÅ: Nå er den her, plata de ikke skulle gi ut

Størst suksess

– Det å få tilbakemeldinger fra folk som blir berørt av det vi gir ut, er nok den største suksessen for oss. Det virker kanskje påtatt, men det er superstas å få gode tilbakemeldinger.

– Det varmer et låtskriverhjerte at noen finner trøst eller berikelse i hverdagen i musikken vår. Det er det som betyr mest, at noen får noe ut av det vi produserer.

Musikknorges festaften

Spellemannprisen er en hyllest til norsk musikk, og for artistene er det en festaften hvor de kan kose seg med gode kollegaer.

Mari Kreken gleder seg til å feire og være til stede under prisutdelingen sammen med resten av bandet.

– Vi gleder oss til å være til stede og ha en god feiring. Det her blir for oss en bransjefest, hvor vi kan ha kvalitetstid med gode kollegaer.

– Nominasjonen i seg selv er nok for oss. Vi tenker ikke at vi har prisen i boks, men det ville i så fall være en stor overraskelse, og veldig stort for oss.

LES OGSÅ: Snart fullt hus for Vervenfestivalen – har solgt dobbelt så mange billetter som i fjor

Artikkeltags