Brutalt – og dønn og ærlig

Svart og hardt: Nidingr er ute med ei ny plate i februar i år, her Morten «Teloch» Iversen,  Øyvind Myrvoll, Stian Kårstad og Alf Almén.

Svart og hardt: Nidingr er ute med ei ny plate i februar i år, her Morten «Teloch» Iversen, Øyvind Myrvoll, Stian Kårstad og Alf Almén. Foto:

Det handler om ekstrem metal når Nidingr slår på strømmen. Nå er Hortensbandet her med sitt fjerde album.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– I 2010 slapp vi vårt andre album, «Wolf-Father», og bare to år senere vår tredje skive, «Greatest of Deceivers», forteller bandet vokalist Alf Almén til Gjengangeren.

– Vi er et band som vokser naturlig, og når vi først slipper album er det med god tro på at det vil være nok et bidrag til toppsjiktet i metal-verdenen.

Nå slipper Nidingr sitt fjerde album i februar. Det har de kalt «The High Heat Licks Against Heaven», et album farget på kryss og tvers av nordisk mytologi.

LES OGSÅ: Mikser metal med Marinemusikken

Norrøn tematikk

Nidingr svever midt mellom av death metal og black metal. Med en norrøn tematikk skaper de et annerledes, friskt og ærlig lydbilde.

– Skiva har vi jobbet intenst med i to år. Vi har gjort et dypdykk inn i gamle oversettelser av Eldre og Yngre Edda, forklarer Almén.

– Vi streber hele tiden etter det autentiske og former musikken litt rundt tekstmaterialet, som ofte dreier seg om de store og klassiske temaene som død, etterlivet, krig og majestetiske personligheter fra mytologien.

Tunge riff

Låtene er preget av tunge riff i et klart og det bandet selv karakteriserer som et skittent lydbilde. Og det med til tider melankolsk stemning, og stødig takt med en nærmest marsjerende undertone. Det toppes med en vokal full av driv, kraft og kvalitet.

Bandet består av Alf Almén på vokal, Morten Iversen på gitarer, Øyvind Myrvoll på trommer og Stian Kårstad på bass.

LES OGSÅ: Cornas siste hilsen til Geir Erik

Med Mayhem

Verdt å nevne i denne sammenhengen er at hortensgutten Morten Iversen også spiller med Mayhem – han har faktisk skrevet hele den siste skiva til et metalband som er og har vært premissleverandør for sjangeren siden tidlig på 90-tallet.

Iversen står også for all musikken på den nye plata til Nidingr mens Almén har signert tekstene og vokalen.

Gjestemusikere, som kommer fra relativt store band innen sjangeren, er Kristoffer Rygg (Ulver), Amalie Bruun (Myrkur) og Thor Myhren (Morbid Angel), alle tre er med på vokal/backingvokal.

Nidring

«The High Heat Licks

Against Heaven»

Utgivelsesdato: 10.02.2017

Indie Recordings

Nidingr er et såkalt black metalband som har vært på scenen helt siden 1992.

Bandet ga ut en demo i 1999 og sitt debutalbum i 2005 med tittelen «Sorrow Infinite and Darkness».

Artikkeltags