(Tønsbergs Blad)

Denne gangen dreier det seg om det britiske bandet Toy Dolls, beskrevet av arrangøren som «pønkens store showmenn, humorister og raringer».

– I 2018 er det 35 år siden de utga debutalbumet «Dig That Groove Baby», som i dag er regnet som en klassiker i pønkhistorien. Det mener vi er et passende bakteppe for å invitere Toy Dolls tilbake til Norges pønkhovedstad, slår festivalsjef for Kanalrock, Alexander Svanberg fast om festivalens siste headliner-booking.

Toy Dolls fra Sunderland startet opp i 1979 – og fikk raskt fotfeste som et liveband å regne med. Etter å ha turnert som oppvarmingsband for Angelic Upstarts fikk bandet nasjonal oppmerksomhet. Det skulle ikke vare lenge før verden åpnet seg for dem.

– I dag nyter Toy Dolls tilværelsen som kulthelter. Få har en så sterk og lojal fanbase verden over. Uten sammenligning for øvrig er bandet nærmest som pønkens KISS å regne. Jeg må virkelig påpeke at det er uten sammenligning for øvrig, fortsetter Svanberg.

For i likhet med Gene Simmons og kompani er også Toy Dolls uniformert med umiddelbart gjenkjennelighet. Varemerket er fargerike solbriller, skoleuniform og altfor kort slips.

Fra før av er det klart at et annet britisk veteranbanad, Gang Of Four, også kommer for å headline Kanalrock 2018.