(Tønsbergs Blad)

Først ut nå er Høstferiemoro for den yngre garde, dette skjer onsdag 3. oktober. Dagen vil fokusere på lek, moro og idrett, med blant annet øksekasting og bueskyting.

En uke senere, 10. oktober, kommer Charlotte Hedenstierna Jonsson, forsker ved Uppsala Universitet med foredraget «Falkens Krigere», om falken som symbol for krigende vikinger.

Lørdag 20. oktober gir senteret sine besøkende en fantastisk mulighet til å lære mer om vikingenes håndverkskunster, og man får selvsagt ta med alt man lager med seg hjem.

LES OGSÅ: I tre generasjoner har familien til Eva og Sven drevet butikken. Nå er det slutt.

Petter Bøckmann, lektor ved Naturhistorisk museum, holder 30. oktober foredrag om hvordan vikingene overlevde i en verden der de måtte lage alt selv.

Ølbrygginger blitt svært populært, og 21. november holder Halvard Eik fra Borrebrygg foredrag om vikingenes øl og ølets historie.

Onsdag 12. desember er det duket for et helt nytt arrangement på Midgard; Jólekonsert i Gildehallen, her med Sjøbadkoret som synger julen inn. Både 8. og 15. desember inviteres det  til åpent julebord, en annerledes og storslått opplevelse i ekte vikingånd.

Og når 2019  er godt i gang, inviterer senteret 20. januar til Barnas Jólefest, der vi feirer jól sånn som vikingene gjorde det.

LES OGSÅ: Denne gjengen vil gi deg en opplevelse, eller tolv