Jennifer McConachie feide inn som et friskt pust fra Skottland og bestestemte seg raskt for å revolusjonere Horten – gjennom å få dem til å gå på epleslang i hverandres hager, på dugnad og med hageeiernes tillatelse. Nå sitter hun i kommunestyret som representant for Miljøpartiet De Grønne.

Alf Henriksen har vært pollitisk aktiv siden lenge før skjegget ble hvitt. Han representerer partiet Rødt, når han ikke selv står på scenen som frontfigur i gruppa Frosk, som nylig hadde sitt bejublede comeback.

 

Men hva har de liggende på nattbordet? Hva leser de, når de ikke drukner i politiske dokumenter? Hva inspirerer dem? Og hvilke bøker elsket de som barn?

Gjengangerens journalist, Trude Brænne Larssen, møter dem i kveld klokka 19 på Biblioteket i Horten for å finne ut av nettopp det. Og dersom du ikke har anledning til å komme selv, kan du se det som nett-TV fra skjermen på din egen PC eller smarttelefon.

Tidligere har hun hatt flere godt besøkte "Ansikt til ansikt"-møter, blant annet med Amal Aden, Yousef Bartho Assidiq og forfatter Aina Basso - men denne gangen er det altså lokalpolitikerne som skal i ilden.

Gjengangerens Trude Brænne Larssen intervjuer politikerne Alf Henriksen og Jennifer McConachie om bøker på Horten Bibliotek.