Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi ut bok om Munch og Åsgårdstrand

Artikkelen er over 11 år gammel

ÅSGÅRDSTRAND: Kunsthistoriker Hans-Martin Frydenberg Flaatten vil skrive bok om Edvard Munch og Åsgårdstrand. Da trenger han flere med på laget.

Tirsdag kveld holdt kunsthistorikeren og forfatteren foredrag om sitt bokprosjekt for historielaget i Åsgårdstrand. Nyheten ble tatt godt i mot. Leder av historielaget, Ivar Henry Aasen, gikk så langt som å si at det aldri har vært så mange mennesker på noen av deres møter.
Det er altså tydelig at Flaattens bokprosjekt engasjerer, og det er det god grunn til mener han;
– Med 150-årsjubileet i 2013, Munch-senteret og mye annet, må det sies å være høyaktuelt, sier forfatteren og kunsthistorikeren.

Flaatten tok i sin hovedoppgave som kunsthistoriker for seg "Skrik", og kom for ikke lenge siden ut med en bok om Munch og Kragerø. Han har også inngått avtale med den anerkjente Munch-samler Petter Olsen og Vestby kommune om å skrive bok om Munch og hans tilhørighet til Hvitsten, som ligger mellom Son og Drøbak.
Det hersker derfor ingen tvil om at Frydenberg Flaaten er kvalifisert til å ta for seg nettopp temaet Munch og Åsgårdstrand. Selv ønsker han å utgi de tre bøkene i en serie. Han ser for seg et lignende type samarbeid om Åsgårdstrand-boken som Hvitsten-boken.
– Jeg har vært i samtale med Olav Thon, og han er positiv til å bidra til realiseringen av Åsgårdstrand-prosjektet, sier Flaatten, og legger til at han også vil ha med Horten kommune.
Basert på positive tidligere erfaringer, vil han også ha med historielaget i Åsgårdstrand, som allerede under tirsdagens foredrag kom med flere nyttige innspill, og god informasjon.
Ivar Henry Aasen lovet at historielaget vil bidra med alt de har mulighet til.

Han ønsker å undersøke og dokumentere er hvordan Munch bruker landskapet, hvilke stilistiske grep som går igjen, fra periodene han tilbrakte i Åsgårdstrand, Hvitsten og Kragerø.
– Man kan blant annet se hvordan Munch etter hvert "løsriver" seg fra naturen, og abstrakte landskap står igjen, forklarer Flaatten.

Kommentarer til denne saken