Sparte ikke på konfekten

DAGSAKTUELT: Hanna Jonsrud Thorshaug, Trine Mellberg Marthe og Amalie Jonsrud Kaardah harselerte med gågata. 
FOTO: ALEXANDER SVANBERG

DAGSAKTUELT: Hanna Jonsrud Thorshaug, Trine Mellberg Marthe og Amalie Jonsrud Kaardah harselerte med gågata. FOTO: ALEXANDER SVANBERG

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Nå går alt på skinner. Masken-premiere på Best Western hotell fredag kveld.

DEL

Ordfører Børre Jacobsen har fått et beskyttende kraftfelt av partivenner på rådhuset. I ekteparet Anne-Jorunn og Tore Kristian-sens penn er han derimot ikke spart en tomme. For det skal ikke ta lang tid før passene skal påskrives i “Nå går alt på skinner”, som i går kveld hadde premiere på Best Western.


Jacobsen er i godt selskap, for oppsummerer man all satiren gjennom halvannen times lokalrevy, sparkes det nemlig alle veier, selv om det er mest om tog.

Ingen spark er imidlertid for hardt og det kommer aldri fra hat, som er en imponerende ting i seg selv. I vår lille, rare by er det nok av typer å ta av, og det bidrar til at publikum nok en gang får halvannen time revy i typisk Masken-ånd.

Stjeler scenen

Med glimrende musikere, anført av Une Kulsrud, står musikalske numre i kø. Men det er når Masken setter inn høygiret og smeller til med sketsjbasert humor at poengene virkelig kommer fram som nådeløse morsomme.
Her viser Marte Amalie Jonsrud Kaardahl et komisk talent som vi bare må føle oss heldige for å ha fostret opp i denne byen. I samspill med andre stjeler hun scenen, men det er når hun fører monolog at hennes kroppslige komikk og klokkerene timing virkelig kommer til sin rett.

Som sanger uten takt og tone i “Det er en cha-cha-cha” og motivator i “hjelp til selvhjelp” står Jonsrud Kaardahl helt alene for kveldens opplagte komihøydepunkt.

Se bildegalleri fra premieren

Masken-legender

Ikke for det. Det skorter ikke. Med et bredt personregister og tulledialekter er Trine Mellberg nok en gavepakke til Hortens revyglade befolkning. Se ikke bort ifra at begrepet “vet Gjengangeren om det?” kan bli et lokalt uttrykk etter at årets Masken-revy for lengst er ferdig.
Sverre Solberg gjør en glimrende parodi på Wilfred “17. mai-general” Solberg.
Når levende Masken-legender Inger Jonsrud og Wigdis Solberg viser revymuskler føles godt at man nok en gang får oppleve lokal revy slik vi kjenner den i Horten.


Tore Kristiansen, som har Rolv Wesenlunds evne i sin makt til å gjøre hver eneste setning han sier komisk, peprer salen med vitser i omtrent alt han viser seg som. Sammen med Gunnar Jonsrud er “Gutta i oransje” driftas svar på de to frekke gubbene i Muppet Show, og det med en mottakelse fra salen som ingen latterboks klarer å gjenskape.


At det er litt vemodig å se en maskenrevy uten storheter som Scott Solberg og Kurt Dahle kommer man ikke utenom, men Linda Thorsen, Hanna Jonsrud Thorshaug og Lise Hogstad Solberg fyller skoene godt og vel så det.

Ingen er profesjonelle

Så er det kanskje sånn at en og annen i orkesteret skjærer ut et par ganger, eller at en og annen aktør på scenen glemmer en replikk eller to. Det settes herved på sjarmkontoen, for det er ingen her som tross alt er profesjonelle. Det bare virker sånn.


At årets maskenrevy er et rent hortensprodukt skal vi nemlig bare være stolte av.


Dessuten, kjenner jeg denne gjengen rett er det lille rusket som befant seg i premieremaskineriet for lengst pusset vekk før dørene åpnes for publikum i kveld.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken