– Alle Vestfoldbyer med respekt for seg selv arrangerer nå sommershow. Det mener vi bør gå an i Horten også.


Det sier Kjetil Kristoffersen i Publicom. 29 og 30 juni får vi se om han har rett, når Best Western Horten Hotell åpner sine dører. På scenen står Stand up-fenomenet Nils-Ingar Aadne, kjent fra blant annet “Senkveld” på TV2.

– En av Norges beste

– Etter min mening er Aadne en av Norges beste stand up-komikere. Dette er veldig moro å få til på hjemmebane, sier Kristoffersen entusiastisk.

Å bringe komikere til Horten er sådan et lite hjertebarnprosjekt for Publicom. Og en aldri så liten overgang. For etter store show med noen av norges mest profilerte humorister, som Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Espen Eckbo og Morten Ramm, har Publicom blitt en sikker leverandør av humor til storstua Oslo Spektrum .


Så var det også her, i forbindelse med humorgallaen tilknyttet John Cleeses norgesbesøk i 2006 at Publicom stiftet bekjentskap med den da unge komikeren Nils-Ingar Aadne. Talentet var ikke til å komme unna, men til tross for at Kristoffersen nå omtaler Aadne som komikeren med ordet i sin makt, var det langt ifra dette som beskrev Aadnes møte med legenden Cleese.

Ble starstruck

– Det er ikke ofte jeg blir skikkelig starstruck, men der og da ble jeg helt idiot som ikke klarte å si noe som helst. “Humor driver jeg også med” passet seg liksom ikke, erindrer Aadne.

Det kunne han trygt sagt om han møtte Cleese i dag. Siden 2006 har Nils-Ingar Aadne jobbet seg opp til humoreliten i Horten. Over 800 show har det blitt, samt nominasjoner til Stå-Opp-Prisen og Komiprisen. Det har blitt lagt merke til, så som når VG utnevnte Aadne som “det nye komikernavnet i Norge” for en stund tilbake.

Fast på "Senkveld"

Den store massen fikk i tillegg stifte bekjentskap med Aadnes talent gjennom ulike TV-jobber. Først som fast medlem i ”Komiker i arbeid” på TV2, så gjennom 2 programmer av ”Roast” på TV Norge. Nå spiser han kirsebær med de store. Sammen med Thomas Numme og Harald Rønneberg er han nemlig fast medlem i “Senkveld” på TV2. Men i sommer kommer han altså til Horten.


– Jeg gleder meg veldig. Nå har det blitt mye TV-jobbing i det siste, så det skal bli fint å treffe folk litt nærmere på, sier komikeren.

Kjenner høyskolen, ferja og Ørn

Selv er han vokst opp i Andebu, og sier at han i tillegg til innarbeidet materiale kommer til å tilføre et lokalt tilsnitt til showet i Horten.


– Jeg har vært noen ganger på høyskolen, og kjenner til ferja og Ørn, lister han opp.


Men det meste han kan om Horten har han lært av Hans Olav Brenners TV-program om byen. Der har han i tillegg fått med seg at Horten i fjor ble kåret til Norges fattigste kommune.


Om dette blir tema når Nils-Ingar Aadne gjester Horten, gjenstår å se.
– Men jeg håper ikke det betyr at folk ikke kan kose seg skikkelig, ler han.