Rigget til enormt telt for 850 gjester

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

1.500 kvadratmeter telt, 850 gjester, 100 servitører, 16 kokker og håndlangere - i sum blir det litt av et middagsselskap på Sjømilitære Samfund. Se video!

DEL

Hvor mange retter som serveres vil ikke vertskapet ut med, når de nå arrangerer tidenes middagsselskap i Horten - ei heller hva som står på menyen eller hvilke artister som skal underholde. Alt er hemmelig, inntil videre.


– At Gjengangeren overhodet har fått slippe inn på parkeringsplassen er et unntak vi gjør bare for dere ... Nei, nå ringer telefonen.


Vertinne Torill Thorsen avbryter seg selv, og går et stykke unna for å gi de nødvendige, telefoniske beskjedene.


– Hvor ble det av Stig nå? Er det mulig! Han må være her. Det er han som har oversikten, sier vertinnen heseblesende og speider etter ektemannen.

Tidenes største fest

Anledningen er Kongsberggruppens 200-årsjubileum. Alle de ansatte i Vestfold inviteres til bankett. I mars ble det bestemt at den skulle legges til Sjømilitære Samfund i Horten.


– Det skjer ikke noe her i dag, men vi er allerede i gang med å lage mat. Her er det ikke mye fastfood, ler Torill.


Aldri tidligere har de hatt et større arrangement.


– Nei, nå må Stig innfinne seg! avbryter hun seg selv igjen, og går for å lete etter ektemannen.

Se video av riggingen av teltet øverst i artikkelen!

Logistikk x 3

Stig Thorsen er høyt og lavt. Han må gi beskjeder til mannskapene fra O.B. Wiik, som er i gang med å reise partyteltet på parkeringsplassen. Han må gi beskjed om lunsjen til de ansatte om halvannen time. Han må vite nøyaktig antall brett som trengs til serveringen av grønnsaker, og hvor de skal skaffe de brettene de ikke har selv.
Men han er ikke mer meddelsom om detaljene i menyen.


– Du kan vel i alle fall røpe hvor mange retter som skal serveres?


– Nja ... Det er en vanlig bankett, med vanlig bankettmeny.


– Og det vil si ...?


– Tanken er jo at det skal være en fest med stil.


– Mange kokker og mye søl?


– Ikke så mange. Akkurat nå er det fire kokker og like mange håndlangere. På fredag kommer åtte til. Da blir det seksten, alt i alt.


– Er det plass til så mange på kjøkkenet?


– De skal ikke tilberede maten her inne. Det lages egne anretningstelt. Det er tre ting som teller når noe så stort skal arrangeres: Logistikk, logistikk og logistikk.

Måtte legge om strømmen

Som et ledd i forberedelsene til kjempefesten har ekteparet investert i ny stekeovn.


– Det var noe vi hadde tenkt å gjøre uansett, forteller Stig.


– Den gamle stekeovnen var 20 eller 25 år gammel.


– Og i mange tilfeller litt for liten, supplerer Torill.


– Men siden den nye trekker mer strøm enn den gamle, måtte vi legge om strømmen også, sier Stig. – Vi ser det som en investering.


– Hva betyr en kjempefest som dette for årsbudsjettet?


– Det er noe vi ser på som ren bonus. Det er ikke slik at vi er avhengige av store arrangementer for å få det til å gå rundt, understreker Stig Thorsen.

Artikkeltags