– Vi oppfordrer både store og små til å møte opp onsdag kveld ved "Viking" øverst i Drasundveien. Sammen drar vi på pilegrimsvandring. Vi vandrer gjennom Drasundveien fram til Løvøykapellet og den hellige Olavskilden. Der forteller skuespiller Tone Bolstad Fløde om kildens historie.

Ole Jan Aasen er iført pilegrimskappe og har funnet fram vandrerstaven for anledningen. Løvøykapellets Venner skal gjennomføre vandringen i forbindelse med sommerens siste onsdagsandakt i Løvøykapellet. Andakten er det Horten menighetskontor som står for, forteller Aasen. Kapellets venneforening arrangerer vandring for store og små pilegrimer for første gang.
Sommerandakt i Løvøykapellet har vært tradisjon i mange år allerede. Nå håper Løvøykapellets Venner at onsdagens pilegrimsvandring kan bli start på en ny tradisjon knyttet til kapellet og Olavskilden.

Å engasjere både barn, unge og voksne er en del av menighetsarbeid generelt, sier Ole Jan Aasen. Det er noen år siden sist gang det ble arrangert noe for barn i forbindelse med andaktene i sommersesongen. Da var det dokketeater. Denne gang er det skuespiller Tone Bolstad Fløde som forteller om Olavskilden.

Kapellan Pernille Astrup leder sommerens siste onsdagsandakt i Løvøykapellet. Andaktene er friere i formen enn ordinær gudstjeneste, ifølge Ole Jan Aasen. Det blir preken og musikkinnslag.
Oppmøtet i kapellet har vært greit nok onsdagene siden sankthans. Så håper både venneforening og menighetskontor at arrangementene i morgen kveld frister riktig mange til å være pilegrimer på Løvøya.