Kanalsession er en av de store skatekonkurranse i løpet av sommeren. Her samles skatemiljøet, og særlig bue-/bowlskatingen på Kanalsession pleier å ha et høyt nivå. Hva betyr egentlig Bromsjordet og Kanalsession for resten av skateboard-Norge?
– Dette er de lokale Horten-skaterne og Bromsjordet-entusiastenes fortjeneste, fordi et skateevent sjelden er bedre enn drivkreftene bak eventet. Og siden Kanalsession har markert seg som en av sommerens store skate-events i en årrekke, kan man trygt si at eventet er en viktig del av den norske skatekalenderen, forteller redaktøren for skateboard nettstedet Tacky.no Jørgen berg Pedersen.
– Det finnes kun et fåtall av skateboardkonkurranser her i landet vi skatere regner som viktige, Kanalsession er absolutt en av disse. Med Bromsjordets konstant oppgraderte ramper og annet skatebart utstyr så er det ikke rart at de fleste av landet store navn årlig velger å ta turen nettopp hit. Med
så mange gode kjørere på ett og samme sted så er det klart at dette er med på å presse skatere og for ikke å si skating i seg selv til neste nivå. Om ikke dette skulle være grunn nok til at man skulle forstå viktigheten ved dette arrangement så vet ikke jeg, forteller redaktøren for nettstedet 7fm.no, Tommy Aase.
– Kanalsession er en av de koseligste konkurransene vi har i Norge, og jeg vil si at den betyr veldig mye med tanke på samholdet til skaterne. Med beliggenhet i Horten er eventet lett tilgjengelig for de fleste, og siden det alltid arrangeres i slutten av august, pleier værgudene å være snille, forteller redaktør for bladet Playboard, Thomas de Kinder, selv om værmeldingene viser at det muligens vil komme noe regn.

Horten er markert på skateboardkartet med sitt skateboardanlegg. Konkurransen tiltrekker seg eliten i Norge. Ifølge Løge er det ikke tilfeldig at Horten fikk to gull og en sølv i årets utgave av Norgesmesterskapet.
– At Jon Pedersen og Jannern (Jan Henrik Kongstein) gjorde det så godt i NM er helt klart fordi de er flinke skatere, men også fordi de har hatt et godt anlegg å øve seg på. Det er derfor vi hele tiden utvikler parken så gutta kan få noe å bryne seg på, forteller Broms-sjef Gunnar Løge.
– Horten og Bromsjordet har som sagt markert seg nasjonalt ved å holde en av landets største konkurranser i flere år på rad, og også tiltrukket seg store internasjonale navn. Det er ganske stort i norsk sammenheng. Tacky har som regel flere frilansere både på foto og video for å dekke dette arrangementet, forteller Pedersen.
– I konkurransesammenheng er eventet på Broms etter min mening ett av de fem kuleste arrangementene i løpet av året. Parken har alltid holdt høy standard siden politikerne i Horten tydeligvis har skjønt at det er viktig å satse på ungdom. Dette har igjen resultert i at byen har avlet opp flere av landets beste skatere. Dette ser man sjeldent i Norge, thumbs up, forteller de Kinder.
– Skatemessig så vil jeg påstå at Horten med sin Kanalsession er på høyde med Norgesmesterskapet. Det er også bemerkelsesverdig at man gang på gang kan takke en og samme person for at denne happeningen finner sted. Uten tømrer og ildsjelen Gunnar Løge så ville nok aldri Kanalsession sett lyset. Big propps til deg Gunnar fra hele meg og resten av 7fm, forteller Aase.

Skateboard er en ekstremt publikumsvennlig sport. Hvert år trekker flere hundre skuelystne tilskuere seg ned til Bromsjordet og Kanalsession.
– Første gang jeg var på Bromsjordet var under NM i 2003, dette var vel på den tiden da Kanalsession var litt underground og kanskje litt under det man kan kalle oppstart. I seinere tid har jeg vært til stede under flere Kanalsession-arrangement for dekke disse til nettsiden 7fm.no. De siste årene har jeg ikke personlig klart å komme meg dit men nettsiden vår har selvfølgelig alltid hatt rikelig med mediefolk på plass for å dekke denne viktige konkurransehelgen, forteller Aase.