– Vi har tekster nok til to revyer, vi. Joda, vi er så å si ferdige med skriving nå. Men det betyr ikke at det er for seint å si noe dumt, altså!Tore Kristiansen humrer, og legger til at ferske, oppdaterte tekster øves inn kloss opptil premiere. I tilfelle det skulle skje noe i Horten som Masken bør ha med i sin revy. Og i tilfelle en eller annen offentlig person skulle si noe dumt...


Gjengangeren møter Maskens kunstneriske utvalg i lokalene til Best Western Horten Hotell. Med oss er også hotellets salgssjef Torgeir Flåteteigen Birkeland. For årets lokalrevy, med premiere 15. november, framføres på hotellet i år som ifjor. Det er en ordning som begge parter er fornøyde med, fastslår Masken-leder Wigdis Solberg og salgssjef Flåteteigen Birkeland.

LES OGSÅ:Sparte ikke på konfekten

Starter øvelsene

Masken lover en revy som er basert på kjærlighet til Horten, slik revyene før har vært.


Tekstforfatterne er i år igjen Tore og Anne-Jorunn Kristiansen. Som altså har skrevet på årets revy siden juni måned.
Linda Berglund er produksjonsleder, og Birgithe R. Jonsrud regissør. Musikalske krefter er rekvirert - nå gjenstår bare å øve inn alle revynumre.

Og den jobben starter allerede i morgen. For det er mye som skal gjøres. Hva skal være rammen rundt årets forestilling? Hotell! Det knises litt i det kunstneriske utvalget. Horten venter jo på det nye hotellet som en gang skal ligge på Rustadbrygga. Men når kommer det, egentlig?

Masken vokser

I en usikker verden, der ingen kan vite når hverken tog eller hoteller eller noe annet er på plass, mener Masken at den kan være et fast holdepunkt for hortensere: For revy blir det, helt sikkert!


Linda Berglund forteller om enestående tilbakemeldinger etter fjorårets togrevy “Nå går alt på skinner”. Det virker som Masken fyller et revybehov i Horten.


Dessuten vokser teatergruppa. Nye krefter kommer til, i alle aldere. Ikke alle får plass på scenen, dessverre.


På den annen side; Masken kan nå nyte godt av egne talenter både i planlegging og framføring. Det står det respekt av.

Vil ikke røpe noe

Vi spør tekstforfatterne om de vil røpe noe fra årets revy. Det vil de ikke, egentlig, men gjentar at alt er skrevet ut fra lun lokalpatriotisme og kjærlighet til byen vår.


Det er et proffere Masken Gjengangeren møter knappe to måneder før revypremiere. Gruppa har vokst på suksessamarbeidet med Teater Ibsen i sommerens oppsetning “Peer Gynt”.


Da fikk Masken innblikk i de profesjonelle aktørenes verden, der alle har sin spesielle jobb. En helt annen verden enn Maskens lokale dugnadsbaserte innsats.


Likevel var det skryt å få, forteller Birgithe R. Jonsrud. Profesjonelle teaterfolk satte stor pris på spillegleden og entusiasmen hos Masken.

Håper på større scene

Så satser det kunstneriske utvalget på at årets lokalrevy blir minst like god som den forrige. Det er lite sceneskrekk å spore, for å være ærlig.


– Men de får virkelig forte seg litt med det hotellet på Rustadbrygga!


Sier Wigdis Solberg bestemt:


– Tenk deg nytt hotell, med svær scene og sal. Da blir det enda mer gøy med Masken-revy!