“En gave til Horten” er arbeidstittel, har vi fått vite. Årets revy fra Masken har premiere 15. november. Gjengangeren ble invitert til hektisk øving i teatergruppas lokale, Vadlatun. For å møte årets aktører.Mange ønsker å bidra, og blant de som står på scenen er det både voksne debutanter og ungdom rekruttert fra Minimasken.


Regissør Birgithe R. Jonsrud har stålkontroll, ser det ut til. Hun leder troppene gjennom tekst og koreografi.


Ifølge scenedebutantene er det nettopp samspillet mellom tekst og koreografi som er mest krevende. Det er, får Gjengangeren vite, rett og slett mye mer vrient enn det ser ut som!


Målet er å få fremføringen til å se lekende lett ut. Debutantene lover å være klare til premiere.

Werner Fredriksen er ingen scenedebutant. Men det er over 20 år siden han sist spilte Masken-revy. Nå er han tilbake igjen, pendlende mellom jobb i Oslo og øving på Vadlatun. Og han angrer slett ikke på gjeninntreden i Masken-aktørenes rekker, forteller han. Werner gleder seg til å stå på scenen igjen.


Fire av aktørene har hittil vært med i Minimasken. Nå er de klar for revy sammen med voksengruppa. Det er krevende, men de unge synes stemningen er så god og kreativ at dette så langt har vært en kjempegod opplevelse.

Det synges og fremføres i Vadlatuns alle rom, og Gjengangeren får se en aldri så liten smakebit på årets Masken-revy.


Rammen rundt forestillingen er bygging av hotell. Det blir det sunget om - men masken holder sitt løfte om at revyen kun deler ut kjærlige spark til rette vedkommende. Hvem det nå enn måtte være...