(Tønsbergs Blad)

(Se bildeserie fra Den store kinodagen nederst i saken)

–  Vi var på plass klokken åtte i dag tidlig til bollefrokost. Og nå skal vi inn på vår tredje film, «Katteprinsen», sier Tonje Folkestad. 

Hun besøkte Horten kino med datteren Clara (4) på Den store kinodagen, hvor publikum kan fråtse i film fra morgen til kveld. På Horten kino til og med om natten.

– Vi startet festen allerede fredag kveld med nattmaraton fra klokken 2100 hvor publikum hygget seg med hele trilogien av Ringenes Herre i ett gjennom natten. Veldig moro å se alle komme ut trøtte og litt slitne fra salen på morgenkvisten. Og så serverte vi hyggefrokost med boller og saft, forteller kinosjef Cathrine Aashamar.

Som alltid arrangeres Den store kinodagen første lørdagen i november. Og i år fyller festen 30 år. 1987 var debuten, og denne festdagen på kino har siden økt i styrke og popularitet. Rundt 150 kinoer er påmeldt i år.

Den store kinodagen betyr halv pris på kinobilletter og mye moro på kinoene landet over.

LES OGSÅ: Sjekk vår store oversikt: Kjendisene står i kø for å gi deg julestemning

Rød løper

Hortens kinosjef hadde hanket inn ekstra mannskap for å betjene publikum med mange morsomme aktiviteter. Her var det ansiktsmaling, ballongdyr, fiskedam, quiz, tegnehjørne, smaksprøver og konkurranser på Instagram og Snapchat. 

På en egen fotovegg med gull,  glitter og ballongramme kunne publikum forevige seg selv på festen. Inn til salene ble publikum geleidet på rød løper under en krans av ballonger.

 

– Dette var jo riktig fint. Vi er far og sønn som er her for å se en norsk film, «Hva vil folk si», forteller far Inge-Johann Moldskred og sønn Andreas Enstrøm Moldskred på vei inn til salen på rød løper.  

– Det er hyggelig å arrangere en slik fest for publikum. Flesteparten strømmet til kinoen etter klokken tolv i dag. Det har vært fullt kjør her, forteller en fornøyd kinosjef i Horten.

Premierefilm, førpremierer, klassikere og høstens aktuelle filmer står på programmet på Den store kinodagen sammen med et hav av morsomme aktiviteter.

 

– Vi tenker å se «Thor: Ragnarok». Men først skal vi bare svare på en konkurranse her og levere svarslippen. Det er flere ting å gjøre her på kinoen på denne dagen. Og så er det billigere. Det synes vi er bra, sier kameratene Marius (12) og Sondre (12), som besøkte Kilden kino i Tønsberg.

LES OGSÅ: Slakter årets store julefilm fra Vestfold: – Drepende kjedelig julemassakre

Svampekast på direktør

Også her var ekstra mange ansatte i sving på Den store kinodagen og frokost ble servert klokken åtte med boller og saft og kaffe de til voksne.

Publikum kunne dessuten delta på mange ulike gjettekonkurranser, deriblant hvor mange tomflasker en søppelsekk inneholdt og hvor mye en søppelsekk med popkorn veide.

 

Barna fikk malt ansiktene sine, prøve fiskelykken, svare på spørsmål i quizløyper og kaste svamp på HR-direktøren! Her var det også gratis kaffe og kaker til visningene fra klokken 1800 og flere overraskelser.

– Vi skal inn og se «My Little Pony» nå. Og så har vi spist bagett og godteri. Og drukket brus. Det er gøy her, sier brødrene Audun (8) og Karsten (5) på Kilden kino.

 

På Brygga kino vandret maskoter rundt og hilste på publikum. I tillegg hadde kinoen lagt opp tiil andre aktiviteter på Den store kinodagen. Maskotene dukket også opp inne i salene med ulike premier til publikum. 

– Det er gøy å være her på kino i dag for det skjer så mye spennende. Vi er med og hjelper til med aktivitetene, forteller Henriette Haslie-Christensen (11) og Synne Solberg-With (9) på Brygga kino.

LES OGSÅ: Kjersti skal få fart på kinoen

Bildeserie

Den store kinodagen 2017