Ørn er best i byen – i hvert fall når det gjelder bordfotball

Fra venstre: Khalil Husseini, Nazir Mohammadi, Siver Horslund Fredrik Strøm, Minoo Mashouri, Lucky Valo, Jon Peder Aas-Haug og Tina Ting-Yu-Wu.

Fra venstre: Khalil Husseini, Nazir Mohammadi, Siver Horslund Fredrik Strøm, Minoo Mashouri, Lucky Valo, Jon Peder Aas-Haug og Tina Ting-Yu-Wu. Foto:

Av

«10 kroner for loddet?? Dette finner jeg meg ikke i!! Her kommer jeg med blomster for tusenvis av kroner og så skal de bli loddet ut på billigsalg. 100 kroner per lodd, ferdig snakka.»

DEL

Dette var Finn Schjølls reaksjon da han hørte at loddene på møtene til Horten Rotary Klubb vanligvis kostet 10 kroner, og han mente altså at dette var «gi bort pris».

Særlig da utlodningen denne kvelden også skulle omfatte de flotte blomsteroppsatsene han hadde lagd mens han kåserte. Finn Schjøll hadde sagt ja til å komme på møte i Horten Rotary Klubb og holde et kåseri, litt om livet i Horten i gamle dager og litt om livet i dag, generelt.

Som vanlig holdt han et morsomt og engasjerende kåseri, der han dekket både de annonserte emnene og litt til. Han ønsket ikke noe honorar for seg selv, men ville at et eventuelt overskudd fra kveldens aktiviteter skulle gå til et godt formål i kommunen, gjerne til ungdomsarbeid.

Med Finn Schjølls forretningssans for loddprising og hans glimrende egenskaper som auksjonarius, ble det en så bra økonomisk suksess at Horten Rotary Klubb kunne ta kontakt med ungdomsarbeiderne i kommunen og spørre om det var noe Rotary kunne bidra med, innenfor de økonomiske rammene som forelå. Svaret ble at de kunne tenke seg et nytt fotballspill til det nyoppussede Ungdomshuset i Nr.37.

LES OGSÅ: Reagerer på kommunens holdning: – Dette holder ikke, Horten

Den offisielle overleveringen av spillet ble markert med en uhøytidelig turnering, der lagene representerte Ørn, Falk, Horten Kommune og Horten Rotary Klubb. Lagene fra Ørn og kommunen gikk videre til finalen fra de innledende kampene, der Ørn trakk det lengste strået. I kampen om tredje plassen ble laget til Rotary for sterke for jentene fra Falk.

Jan Syvertsen fra Rotary sier: « Horten Rotary Klubb vil takke Finn Schjøll for at han lot honoraret for kåseriet gå til et slikt formål.» Og legger til: «Dette passer godt inn i den delen av Rotarys arbeid som gjelder fred gjennom ungdomsutveksling.

For å understreke dette, valgte vi å la representanter for nettopp ungdomsutvekslingen utgjøre laget fra Rotary i turneringen. Tina er fra Taiwan og skal være hos oss her i Horten i ett år, mens hun går på HVS, men Jon Peder er tilbake etter å ha tilbrakt ett år i Canada.»

Ungdomsutveksling og fredsarbeid er ett av Rotarys kjerneområder, men Horten Rotary Klubb er også engasjert i en rekke andre aktiviteter, både nasjonalt og internasjonalt.

LES OGSÅ: Da Thomas skulle starte på videregående tok han en helt annen vri – Nå gleder jeg meg til å stå opp

Artikkeltags