Gå til sidens hovedinnhold

Rigger opp trommer og lekeapparater på torget

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå skal det bli enda mer liv og røre på torget.

– Horten er jo en kulturkommune, men har egentlig ikke hatt så godt tilbud til barna. Derfor er det gøy at vi får på plass dette nå, og seinere supplerer med xylofon og hoppeputer med lyd. Da har vi et kjempetilbud her på Torget som innbyr til aktivitet, kreativitet og glede, sier kommunalsjef kultur Silje Vaadal og legger til:

 

– Det morsomme er at vi får andre typer lekeapparater her. Barna får utfoldet seg på nye måter. Vi bygger videre på kreative Horten. Takket være Guro Bratland, Silje Øgård og Katja Buen hos oss som torde tenke nytt og annerledes.

Klar til helgen

De nye lekeapparatene, inklusiv fundamentet til balanselina ble støpt fast og forankret tirsdag ettermiddag.

– Det blir nok et avsperret anleggsområde fram til fredag. Da skal vi gjøre det fint etter oss. Allerede onsdag fjerner vi forskalingene for nå kan betongen stå og styrke seg i flere tiår.

– Dette er solide greier, som også voksne kan leke seg på, sier Sindre Røsand hos Grøteig AS med et smil.

Egentlig er de nye installasjonene med fem Rainbow samba- trommer i ulike størrelser og seks stemte «Emperor chimes» lyddrør til å slå på, på Horten torg beregnet for barn. Dette til tross, allerede før de var støpt ferdig i sine betongfundament var det noen av Hortens absolutte veteranmusikere som ikke klarte å dy seg.

LES OGSÅ: «Horten i Horten» går på skinner

LES OGSÅ: Vil gi torget et løft

– Det er jo veldig gøy at vi får noe slik, sier Kaare O. Holm.

Med mer enn 90 års samlet scene- og banderfaring bak seg gleder trommeslager Kaare og bassist Oddvar Stensrud seg over at kommunen sikrer rekrutteringa for musikk-Horten i framtida.

– Det var ikke slik da jeg debuterte på Borreborg i '68, sier Oddvar.

– Det var foreldrene og ikke kommunen som stilte opp da jeg ønsket meg trommer i starten på tenårene, sier Kaare.

– Og nå tar dere den helt ut selv, med dette tusenårets klubbmusikk, drum'n'bass?

– Det er vel heller det at trommer og bassen er grunnlaget i all moderne musikk. Det er der rytmen og groovet ligger. Alt det andre er pålegg på toppen av rytmen, sier Oddvar Stensrud forklarende.

Kommentarer til denne saken