Det er lenge mellom hver gang pratemakerne i radioen henter fram lydspor fra våre viseskatter. Desto mer verdifull er innsatsen til de lokale kulturbærerne.

Her lokalt har Horten Viser og Annet tatt sitt ansvar og vel så det. Siden 2011 har Hege Bålsrød invitert publikum til visekvelder på Gamlehorten Gjestegård.

Tirsdag kveld var det duoen «De ubrukelige» fra Notodden som holdt konsert i en nesten full sal, før det som vanlig ble «Åpen scene».

«De ubrukelige» slo an tonen

–  Konserten i kveld må ha vært den beste jeg har hørt på lenge. De var råbra. Det ser ut til at alle synes det ble en fin konsert, også musikerne. «De ubrukelige» satte pris på å være her, sier Hege Bålsrød.

Det er ikke vanskelig å få musikere til å visekveldene i Horten.

– Vi har funnet vår nisje. Vi har oppdratt publikum. De sitter stille og lytter, og akkurat det blir satt pris på. Vi får stadig spørsmål fra musikere som vil opptre igjen, selv om de ikke akkurat får noen stjernelønn.

– Ja, her går du ikke ut i baren for å kjøpe øl, når noen spiller, supplerer Gunnar Holtung, og legger til at på deres kvelder blir alle som våger å by på seg selv respektert.

LES OGSÅ: Slik skal Hege Bålsrød bruke kulturkronene

Kaster seg ut i det

Fra Tønsberg kommer kjæresteparet Thomas Nordgreen og Linn Katrin Nilsen. Thomas har deltatt på «Åpen scene» mange ganger, med Dylan-låter og låter han har laget selv.

At Dylan er hans store idol, legger han ikke skjul på. 11 konserter i Norge med Dylan har han fått med seg.

LES OGSÅ: Horten har hatt mange band gjennom årene. Kjenner du noen av disse musikerne?

– I Tønsberg har vi deltatt på et sted med «Åpen scene», men det som er så fint med scenen på Gamlehorten er at folk hører etter. Det er ikke alltid sånn midt i Tønsberg, en lørdag kveld, tilføyer Linn Katrin med et smil.

Hun var med i Valenkoret da hun var liten. Etter at hun ble kjæreste med Thomas, tok hun sangen opp igjen.

– Det gir meg glede, selv om jeg står instrumentløs foran publikum, sier Linn Katrin med et smil.