For to år siden imponerte Minimasken publikummet med oppsettingen «Olsenbanden jr. på sirkus». Til helga er det tid for oppfølgeren «Olsenbanden jr. på Rocker'n».

– Vi har flyttet inn i Bakkenteigen for uka, og alt skal settes på plass og finpusses før forestilling, sier prosjektleder Linda Berglund.

Mye arbeid

Det er ikke å legge skjul på at det ligger mye arbeid bak det å sette opp en fullspekket forestilling med både hår, kostymer, musikk, sminke og alt annet som skal ordnes. Ikke minst trengs instruktører og koreografer. Alt dette er det foreldre som står for.

– Siste uka før forestilling har blitt kalt «helvetesuka». Foreldre og barna stiller opp rett etter jobb og skole, og andre plikter må ofte skyves til siden til forestillingen er ferdig, forteller Berglund.

– Men nå har vi døpt om til «hyggeuka». Vi er 23 aktører med foreldre som er samlet og har det hyggelig. Alle er like engasjert og jobber på, legger hun til.

Familieprosjekt

– Foreldrene er utrolig flinke med det de driver med. Og forestilling hadde ikke vært mulig uten dem, sier Ylva M. Paalgard (14).
- Vi er veldig takknemlig, sier Maren Næss Brevik (12).

Jentene forteller at med hele familien med på å forberede forestillingen, blir det fort samtaletemaet under middagen.

– Denne uka er familien samlet her på Bakkenteigen hele dagen. Det er et familieprosjekt, smiler Maren.

Samlet gjeng

– Det er en tøff uke, men motivasjonen til foreldrene er nok det å være sammen med ungene, sier prosjektlederen.
– Vi er en god, samlet gjeng. Aldersspennet er stort, men barna er gode venner og flinke til å ta vare på hverandre. Også i foreldregruppa er det god stemning.

Full sal

Med all tiden og alt arbeidet som ligger bak, håper Maren og Ylva på god oppslutning hos publikum.

– Det hadde vært utrolig morsom med full sal, så vi håper på at det blir det, smiler jentene.
– Og så håper vi selvfølgelig alle får ha det gøy, både publikum og de på scenen.