– Vi har tenkt på det lenge, dette med å åpne dørene ut til byens befolkning, sier Bjørn Lindvig i Arken, den lokale pinsemenigheten.

– Dette handler litt om å bryte noen barrierer, at folk møtes, snakker sammen – at vi kommer sammen også inne i bedehusene og har det hyggelig i fellesskap. Et arrangement som dette synes vi er en utmerket anledning til nettopp det.

Dass til Dylan

Det hele er altså blitt til en litt unik konsert i Arken.

– Vi kan gjerne kalle det fra Petter Dass til Bob Dylan. Det sier litt om spennvidden for dette musikalske møtet, forklarer Lindvig.

– Men det offisielle navnet er Kjennetegn, med undertittelen Musikalske berøringspunkter.

– Et av musikkens gode kjennetegn er jo dens spesielle evne til å berøre. Det er akkurat hva vi ønsker med dette prosjektet, som vi godt kan kalle det, sier Lindvig.

– Den åndelige sangskatten treffer gjerne bredt og borer dypt. Og den gir oss utallige berøringspunkter gjennom et levd liv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Stor bredde

Den åndelige musikksjangeren, fortsetter Lindvig, – har utviklet seg opp gjennom historien i kirker og bedehus, og spiller en betydelig rolle i oppbyggingen av all moderne musikk. Fra afroamerikansk spirituals til gospel, jazz, blues og populærmusikk. Ja, i nesten alle sjangere og stilarter, vil jeg si, smiler Lindvig.

Og i mer moderne tid har vi jo Ten Sing og sånt som har vært viktige bidragsytere til musikken – og for mange musikere. Tenk bare på musikknavn som Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland.

LES OGSÅ: Horten har hatt mange band gjennom årene. Kjenner du noen av disse musikerne?

Trives med musikk

I et stort og nyoppusset Arken-lokale i Grønligata – i samme bygg som Kiwi-butikken, er sang og musikk en viktig del av hverdagen for menigheten. Det er selvsagt også en del av forklaringen bak denne satsingen.

– Terskelen har nok tidligere vært litt for høy her hos oss. Vi har kanskje stengt oss selv litt inne. Det ønsker vi også å gjøre noe med, forklarer Lindvig.

– Et musikalsk møte er en måte å gjøre det på, bruke musikken til å vise oss litt fram. Det er nok ikke så mange som har gjort noe tilsvarende tidligere.

Bjørn Lindvig har selv spilt i band i unge år – og skal også bidra med sang på konserten denne uka. Det skal også lokale musikere som Knut Roppestad, Lars Endrerud, Bjørn Lien, Egil Andersen – og noen av jentene fra bandet Hortenspikene, Nina Skogheim Endrerud og Kristine Sundberg.

– Det blir både elektrisk og akustisk, musikk til glede, trøst og samhold, på tvers av tro og livssyn, sier Lindvig.

LES OGSÅ: En ny vår for Horten Jazz Club

– Men publikum får bare denne sjansen til å oppleve samarbeidet?

– I denne omgang blir det kun denne ene konserten, så her gjelder det å benytte sjansen, sier Lindvig.

– Men vi håper vi lykkes og kan gjenta det ved en senere anledning.

Men i første omgang altså, en spennende konsert denne uka med låter og toner fra Dass til Dylan. I Arkens lokaler – på en stor og flott scene. God musikk for en god sak der overskuddet går til Blå Kors i Horten.