(Østlands-Posten)

Sør-Øst politidistrikt etterforsker minst 12 tilfeller av skyting med hagle, blant annet mot hus.

– Det ble skutt på to hus, på bil, en gravemaskin, søppelkasser og andre gjenstander.

Det opplyser politiet i Buskerud. Ett av skuddene knuste en rute hos en eldre dame.

– Hun fortalte at hun vanligvis sover i første etasje der hagl gikk gjennom veggen, så man kan bare tenke seg hvor alvorlig dette kunne vært dersom hun ikke sov oppe denne natten, sier operasjonsleder Trond Egil Groth ved Drammen politistasjon.

Natt til lørdag våknet et eldre ektepar i Hvittingfoss av to smell, som viste seg å være skudd på et av vinduene i huset. Vinduet ble knust, og en mørk pickup ble observert da den kjørte av gårde.

Minst 12 steder beskutt

Lørdag morgen fikk politiet melding om flere skudd fra steder i området. Politiet har kommet fram til at det er skutt med hagle mot minst 12 mål i området.

– Det har blitt observert en mørkfarget pickup med veltebøyler i krom og med  lyskastere på taket i området. Det har blitt gjort hærverk i området fra Passebekk til Svarstad, og vi tar dette svært alvorlig. Første skyteepisode ble rapportert om klokken 05:37 i natt. Omfanget er ikke klart enda, opplyser operasjonsleder Groth.

– Vi ser svært alvorlig på dette. Flere hørte skudd i 5-6-tiden i dag tidlig, og det ble blant annet skutt mot to hus der det lå folk og sov, sier operasjonsleder Per Andreassen i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

– Folk er redde

Politiet gikk lørdag kveld ut og etterlyste tips om saken. Natt til søndag fikk politiet i Buskerud melding om flere skudd i Kongsberg-området, men da de rykket ut fant de ingen spor av dette.

– Nå forsøker vi å samle informasjon fra alle som er rammet for å lage en oversikt eller en slags kjørerute gjerningspersonen har hatt, forklarer Andreassen.

Han forteller til TV2 at politiet aldri har opplevd noe liknende på så kort tid. Politiet har søkt etter bilen både lørdag og natt til søndag uten hell. Nå ønsker de tips fra publikum som har sett eller hørt noe på telefon 02800.

– Folk er redde, og vi ser svært alvorlig på dette. Det ser rett og slett ut til at noen har lekt seg med en hagle i området og begått hærverk i stor skala. Det ser ikke ut som det er snakk om at de som har blitt utsatt for skytingen har noen tilknytning til hverandre. Vi ser på det som ren vandalisme, og skadeverk, sier Trond Egil Groth ved Drammen politistasjon.

LES OGSÅ: Først ble moren skutt i armen