Gå til sidens hovedinnhold

33-åringen solgte falske festivalpass og diktet opp en historie om våpentrussel. Nå er han dømt.

Artikkelen er over 4 år gammel

En utflyttet hortenser er dømt til 90 dagers fengsel for å ha solgt falske tredagerspass til Slottsfjellfestivalen, falsk forklaring til politiet og narkotikamisbruk.

For de ni som kjøpte tredagerspass til Slottsfjellfestivalen 2015 av den 33-årige mannen var det nok ekstra surt å møte opp til musikkfestivalen og få beskjed om at de ikke kom inn fordi billettene deres var falske. De hadde betalt 1.990 kroner eller mer for hvert pass.

33-åringen må betale 11.760 kroner til tre av sine ofre, mener tingretten i Horten. Kjøpere til tre av de aktuelle tredagerspassene hadde ikke meldt sine erstatningskrav til politiet før rettssaken, og får derfor ingen erstatning.

Beskrev våpentrussel

I mars 2015 anmeldte mannen en kamerat av seg for å ha truet han med en ladd hagle for å få disponere bilen hans fra Oslo til Horten.

Forhistorien til dette var at politiet hadde fått melding om at det sto en bil ved et skogholt og at det var en mann, som sannsynligvis var ruset, som ruslet i skogkanten og plukket sopp.

Da politiet kom til stedet serverte 33-åringen dem våpentrusselhistorien og utbroderte den med geværløpet i munnen og hvor skremmende den navngitte personen hadde oppført seg.

Politiet bevæpnet seg, og pågrep den påståtte våpenmannen hjemme. Aksjonen ble raskt avblåst da det viste seg at han hadde vært hjemme med foreldrene hele tiden.

Nærmere undersøkelser av 33-åringens bil etterpå sannsynliggjorde dette enda mer. Mannens eget DNA ble påvist på rattet og girspak.

LES OGSÅ: Tuva og Ann Marielle laget film: – Vi vil vise hvordan ruskjøring påvirker andre

 

Møtte ikke opp

Da saken var for retten i Nordre Vestfold tingrett kom aldri den 33-årige utflyttede hortenseren.

Saken ble likevel ført, med basis i tidligere avgitte politiforklaringer.

I mai 2015 forklarte mannen at han trengte penger og derfor solgte sine tre Slottfjellsfestivalen-pass ni ganger til ulike personer.

For å dekke over sin egen kjøring fra Sverige via Oslo til Horten i sterkt narkotikapåvirket tilstand leverte han en falsk politianmeldelse på sin venn for skremmende trusler med våpen.

Vennen var tydeligvis en god kamerat, for 33-åringen lånte hans bankkonto til pengeoverførsel da han solgte Slottfjellpassene sine flere ganger.

Til mannens fordel

Da tingretten i Horten oppsummerte saken fant dommerfullmektig Karl Kristian Nordheim ut at 33-åringen ulike lovbrudd samlet utgjorde en fengselsstraff på sju måneders soning. Men det var før retten også så på de formildende omstendighetene.

33-åringen tilsto raskt sine lovbrudd etter at han ble tatt. Politiets saksbehandling hadde vært lang og sendrektig. Blant annet hadde straffesaken blitt liggende 14 måneder på Politihuset uten at det skjedde noe med den, noe som utløste mer rabatt for tiltalte.

– Etter en samlet vurdering har retten kommet til at straffen passende kan fastsettes til fengsel i 90 dager, skriver tingretten i sin dom og plusser samtidig på en bot på 10.000 kroner samt tilbakebetaling av 11.760 kroner til kjøpere av de falske Slottsfjellfestivalenpassene.

Han ble også fradømt retten til å kjøre bil i to år og tre måneder, men fordi han ble fratatt lappen allerede etter våpentrusslepisoden er den delen av straffen allerede avsonet. Han kan altså skaffe seg førerkort igjen, men må først ta full førerprøve.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.