Det var lørdag 12. november at Crossfit Horten arrangerte sitt bidrag til en innsamlingsaksjon der overskuddet går til Kreftforeningens senter for kreftrammede og pårørende.

Åpent for alle

23 Crossfit-sentre i hele Norge var med på innsamlingen og i Horten bidro også OL-mester Olaf Tufte. Sammen med hovedtrener Kamil Hagberg ledet idrettslegenden en stor og beinhard økt. Deltakerne utførte en kombinasjon av egenvektsøvelser og utholdenhetstrening. Blant annet øvelser som er velkjente for Tufte og andre roere. Til Gjengangeren sier Hagberg at det var flere grunner til at Horten ønsket å bli med på aksjonen.

– Arrangementet var åpent for både medlemmer og folk som kom innom for å støtte innsamlingen. De aller fleste av oss har opplevd kreft i familie, blant venner, eller kanskje selv hatt kreft. Vi har tidligere kjørt økter for Unicef og valgte å bli med på innsamlingsaksjonen for å gi Kreftforeningens senter, Vardesenteret, oppmerksomhet. Men det var også for å vise samholdet  blant CrossFit-senterne i Norge.

LES OGSÅ: Populært med Crossfit-trening

Kan bli en kvart million

 

Det endelige resultatet av innsamlingen lokalt og på landsbasis får Kamil Hagberg først på mandag. Men allerede nå kan han bekrefte at årets resultat samlet sett sikkert blir mye høyere enn fjorårets 91.000 kroner.

– Vi tror det kan være mellom 200.000 til 250.000 kroner i år for hele landet, så det er en kraftig økning, forteller han.

På treningen i Horten og andre steder på aksjonsdagen ble det solgt T-skjorter, og i tillegg betalte deltakerne det beløpet de selv ønsket som donasjon til kreftforeningen og en inngangsbillett for å bli med på økta.

– Overskuddet fra salg av T-skjortene går til Kreftforeningen. Det er alltid noen T-skjorter igjen etter slike innsamlinger så de blir solgt i løpet av uka, avslutter Kamil Hagberg.