Gå til sidens hovedinnhold

Kortreist innspilling: – Det har vært en fantastisk og intens reise

Artikkelen er over 1 år gammel

De satset høyt med et dobbelt konseptalbum, spilt inn live på hjemmebane i Åsgårdstrand. Det spennende resultatet får vi høre på slippkonserten på Stallen Bodega om et par uker.

Den lokale musikkgjengen har med mye kjærlighet jobbet med prosjektet sitt. Nå er det straks klart for finalen. Det doble konseptalbumet «Angelina & Fillefrans / Elviras hemmelighet» ble festet til tape i løpet av en langweekend i juni år.

Thomas & Tvilerne – anført av Thomas Marthon Engevold – kjører gjennom hele visesamlingen på Stallen Bodega lørdag 26. september.

Senere blir albumet tilgjengelig både i et eksklusivt opplag som dobbelt vinyl, og selvsagt på digitale flater, opplyser Engevold til Gjengangeren.

Les også

Jostein er komponist og sheriff i Fogdeskogen: Her er det piano i hagen, felespiller på sokkel og Beethoven i vinduene. Pan er der også.

Jakten på nerven

– Vi møttes i studio i sommer, og spilte inn hele visesamlingen i løpet av noen dager. Vi gjorde det live i jakten på nerven i formidlingen av musikken, tekstene og historiene – derfor ønsket vi også at innspillingen skulle foregå her i Åsgårdstrand, i familiære omgivelser, skriver Thomas Marthon Engevold i en melding til lokalavisa.

– Det ble en fantastisk og intens reise. Da vi var ferdige var 14 viser fanget på teip. Helt fabelaktig, synes jeg.

For gruppa foregikk innspillingen også denne gangen i nært samarbeid med Øystein Fosshagen (Meget i Sløyd, Øystein Sunde mm) som fungerte både som medprodusent, musikant og medarrangør. Lydfiler og design ble sendt av gårde til Coastal Town Records for produksjon.

– Ferdig presset dobbelt vinyl er ventet til lansering mot slutten av september, sier Engevold.

På kjempers skuldre

– Visene i vårt univers tar utgangspunkt i litt vindskeive og annerledes personligheter, brune skjenkesteder og styrkedrikk. Det er langt ifra noen nyvinning, og vi er naturligvis bevisst at vi står på kjempers skuldre når vi nå presenterer dette.

Svenske viseskalder har vært en viktig inspirasjonskilde i arbeidet med samlingen, Bellman, Taube og Vreeswijk. Hovedtemaet er relasjonen mellom mennesker som har funnet et fellesskap i utenforskapet.

– Det er historier om vennskap, håp, drømmer og savn,– og kjærlighet. Det er også viser som berører mer alvorlige og samfunnsaktuelle temaer som vold mot kvinner, rus og selvmord.

«Angelina & Fillefrans | Elviras hemmelighet» er uansett en samling historier fra det fiktive vanningshullet Heaven Pub. Her treffer du Angelina, kassadame og sirene, som bærer på en drøm om å synge som Edith Piaf. På sin faste plass ved det runde bordet sitter «kong» Fillefrans i sin loslitte frakk. Bohemen som en gang skulle bli stor poet, men som nå mer leter etter den sanne kjærligheten, litt varme og en klem.

Resten får du altså høre både på Stallen Bodega, på vinyl og der ute på nettet.

Les også

– Jo mer man lærer, jo mer skjønner man hvor lite vi egentlig kan. Jeg er og blir en evig musikkstudent

Kommentarer til denne saken