Nesten 200 barn og unge samlet seg til seminaret. Granly skolekorps, Åsgården skolekorps, Fagerheim og Falkensten skolekorps, Lysheim skolekorps Skoppum og Horten skolekorps var representert. Horten ungdomsmusikkorps deltok også som hjelpere gjennom helgen.

– Det er veldig gøy å være med. Vi øver på nye sanger, også blir du kjent med nye folk, sier Eirik (10) fra Granly skolekorps.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Nicholas (10) fra Granly skolekorps spiller trommer, og forteller om noe nytt han har lært denne helgen.

– Jeg fikk lov å spille så hardt jeg bare ville på noen av øvelsene. Det var skikkelig kult, men jeg lærte også at man ikke alltid kan gjøre det på forestilling. Noen ganger lønner det seg å spille hardt, mens andre ganger skal man spille svakt.

(Saken fortsetter under bildet)

Les også: – Jeg er jo helt trygg på at Marinemusikken vil låte like bra som vi pleier

Feirer Korps-Norge

Norges Musikkorps forbund feirer 100 år, og det markeres stort landet rundt. Men det er flere grunner til å feire korpsmusikken, også lokalt i Horten kommune.

– Granly skolekorps og Fagerheim og Falkensten skolekorps har 95-årsjubileum i år, og Lysheim feirer 65 år, forteller Norunn Ulvahaug. Hun er kontaktperson for Ynglingekorpset, som er det felles navnet på skolekorpsene i Horten når de samles til seminar.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Korpsene har med andre ord stått sterkt i Horten i alle disse årene, og det kommer fram i en pressemelding at medlemsmassen til korpsene har hatt en gledelig økning den siste tiden.

Les også: Flertallspartiene har hørt bønnen fra korpsene

Bredt repertoar

Korpsene ble delt inn i fire nye korps for helgen, kategorisert etter alder. Korps 1 var de eldste, og korps 4 var de yngste. De serverte et bredt spekter av korpsmusikk, med alt fra aspirantsuiter til musikk fra musikalen Chicago og Queens kjente Bohemian Rhapsody.

(Saken fortsetter under bildet)

 

For at korpsene skal få nye utfordringer hvert år, leies det inn forskjellige dirigenter fra år til år. Denne helgen var det Øystein Heimdal, David Erichsen, Asbjørn Kjølberg og Ulrikka Lind som dirigerte.

I tillegg til musikanter, deltok også drillere fra de ulike korpsene. Drilljentene var under ledelse av Mona Heger, og framførte en egen drilldans på forestillingen.