Gå til sidens hovedinnhold

Komplett dobler lagringskapasiteten

Artikkelen er over 6 år gammel

Komplett har utvidet sitt automatiserte robotlager til å bli det største av sitt slag i Norden.

(Vestviken 24)

Netthandelsaktøren har lagt 30 millioner kroner inn i utvidelsen på Kullerød.

– Nå skal det i hvert fall ikke bli noe problem med kapasiteten i høysesongen før jul, sier Anton Hagberg, kommersiell direktør i Komplett.

Frigjør plass til sykler

Lagersystemet AutoStore er utvidet fra 55 til 75 roboter og fra 27 til 35 porter. Det er plass til 72.500 kasser, 39.000 flere enn før.

– I praksis betyr dette at vi har fått dobbel lagringskapasitet, sier Hagberg.

Det er den tredje lagerutvidelsen selskapet har gjort siden 2007. Oppgraderingen frigjør plass i det gamle Santech-bygget, da alle kosmetikkvarene til Blush er flyttet over til hovedlageret.

– 80–85 prosent av alle produktene er småvarer, som går inn i AutoStore-lageret. De større varene plasserer vi i de to andre lagerbyggene. Her har vi fått frigitt mye plass, så vi kommer til å teste ut en del nye varer, blant annet sykler, sier Hagberg.

Gir rom for å vokse

Oppgraderingen medfører ikke noen endringer i antall ansatte, men gir selskapet mulighet til å vokse 20 prosent hvert år de neste fire-fem årene.

– Det gjør oss sterkere når det gjelder framtidig vekst, for å stå imot utenlandsk konkurranse ved å beholde lave kostnader og ha god leveringsservice, sier Hagberg.

Utvidelsen bidrar også i den offensive planen om å gå inn i Finland i løpet av 2016.

Jobber om natta

Systemet består av et stort kubisk gitter, der varene er sortert i kasser. Robotene sender varene ut via karuseller og baner, før ansatte plukker varene oppi ferdigproduserte esker som sendes ut til kundene.

– Systemet er organisert slik at de varene det går mest av, ligger nærmest. Om natta jobber robotene med å stable om og sortere, for eksempel når det skal prepareres for kampanjer, sier lagersjef Bjørn Tore Svendsen.

Kommentarer til denne saken