Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du få musikken levert på døra

Artikkelen er over 4 år gammel

– Livet er for kort til å være fornuftig, sier Knut Roppestad. Han kommer ut med tre album nesten samtidig. Det koster pææeng.

Crowdfunding er har blitt et fenomen i tiden. Folk som har store kunstneriske ideer trenger drahjelp for å kunne gjennomføre dem. Det betyr ikke nødvendigvis en runde med hatten i forkant. I dagens teknologiske verden kan man vipse over en sum.

Det er det Knut Roppestad håper folk vil gjøre. Til gjengjeld får støttespillerne en CD, gjerne levert på døra. Til høsten gir han ut to album, og et tredje til våren. Kanskje blir det både som CD og vinyl.

Torsdag førstkommende er han gjest på Torsdagsmagasinet. Etter at Torgeir Lorentzen har loset sine gjester gjennom snakkeshowet, overtar Knut Roppestad scenen.

Morgenfugl

Knut Roppestad er en produktiv mann. Kanskje det skyldes at han er tidlig oppe, og tidlig i seng. Når de andre mingler ut i de små nattetimer, er Knut vel i seng. Det passer kanskje dårlig med imaget av en hardbarka rockemusiker, men på den andre siden får han gjort mye.

– Jeg bare er sånn. Bare i løpet av den siste uka har jeg laget to nye låter, som jeg selvfølgelig synes er det beste jeg noensinne har gjort. Men så har jeg ikke plass til dem på albumene! Det er vel typisk!

Releasekonsert på Bakkenteigen

Albumutgivelsene skal ikke forbigås i stillhet. Knut Roppestad har bestilt Bakkenteigen 18. oktober. Releasekonserten skjer i samarbeid med Marianne Eide, som en cabaret forestilling. Da slippes «Do you want to spend the Night?", med Knut Roppestad og The Muskogee Hotell Blues Explosion.

Samtidig slipper han en mer rolig soloplate «Tall tales and Misfortunes». En lokal kunstner fra Adal, Espen Skjønhaug har designet coveret. Soloplata vil han bruke til å markedsføre seg på Song Sing-festivalen i USA.

LES OGSÅ: Roppestad rocker Paris

– Har du et publikum der også?

– Nei, men jeg får i hvert fall lov til å komme og spille. Det er stas for meg som låtskriver.

Horten-låter på norsk

Til våren slippes hans sin første norskspråklige, som foreløpig har arbeidstittelen «De nære ting», sammen med The Rambling Rogers. Den venter han det blir litt mer blest og nasjonal interesse for.

Som tittelen antyder blir der her lokale spor, som «Horten havneby", "Det hadde vært koselig» og «Steinbrygga».

Folk må ikke føle seg som et gissel, om de skulle arrangere en konsert.

Knut Roppestad

 

Ber folk hjem i stua

Prisen for å gi ut de tre albumene gjennom hans eget platestudio Shiver Music kommer på rundt 200.000. Selv om musikeren har en annen siviljobb, er det likevel mye penger. Alt Knut Roppestad får inn på spillejobber setter han på utgivelseskontoen, men han vil gjerne ha et større økonomisk handlingsrom. En måte å promotere seg på, er å holde minikonserter – enten hjemme eller borte.

I kveld er det konsert hjemme i stua på Kirkebakken. Den er fulltegnet.

– Jeg synes det er fint å komme hjem til folk og presentere det jeg gjør. Folk må ikke føle seg som et gissel, selv om de skulle arrangere en konsert. De må ikke kjøpe plata, men det er enklere å fortelle om prosjektet.

LES OGSÅ: Hortensblues til Oklahoma

Glad i vinyl

– Du skal utgi tre Cd-er. Jeg trodde folk bare streamet musikk i dag?

– Jeg utga en plate i 2013. Den solgte bedre da enn den ville gjort i dag, men jeg har inntrykk av at det å kjøpe plater har kommet litt tilbake igjen. Da får de hele albumet. Se bare på hvor populært det har blitt med vinyl igjen. For meg som er oppvokst på 60-tallet synes jeg det er mest morsomt.

– De som støtter deg kan velge hvilket album de vil ha, men det kan kanskje bli en jobb å levere hver og en på døra hos folk?

– Ha – om det skjer skal det bli en sann fornøyelse!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.