Odd Magne hadde ikke så lyst til å få miljøsertifikat – nå har han erfart at det var verdt strevet

MILJØSERTIFIKAT: Odd Magne Dahl, avdelingsleder ved Horten Bilglass AS, er glad for at de valgte å bli en miljøsertifisert bedrift. Ordfører Are Karlsen (t.v.) gratulerer.

MILJØSERTIFIKAT: Odd Magne Dahl, avdelingsleder ved Horten Bilglass AS, er glad for at de valgte å bli en miljøsertifisert bedrift. Ordfører Are Karlsen (t.v.) gratulerer. Foto:

Av

Torsdag den 17. oktober fikk Horten Bilglass AS overrakt beviset for at bedriften har blitt Miljøfyrtårn sertifisert. Det var ordfører Are Karlsen som overrakte sertifiseringsbeviset til avdelingsleder ved Horten Bilglass AS, Odd Magne Dahl.

DEL

Horten Bilglass AS har to ansatte og en lærling. Det var hovedavdelingen til Riis Bilglass i Oslo som først tok initiativet til å la seg sertifisere til å bli Miljøfyrtårnbedrift, og med et ønske om at andre avdelinger i kjeden skulle følge etter.

Å starte opp arbeidet mot en sertifisering var ifølge Odd Magne ikke særlig lystbetont, men i ettertid ser han at det var verdt strevet. Etter at bedriften ble sertifisert, merker de ansatte spesielt forskjell på mengden avfall.

– Vi har nesten ikke restavfall lenger, alt kildesorteres, sier Odd Magne til ordfører Are Karlsen.

Lønner seg økonomisk

Den største sorteringsfraksjonen er papp. Alle bilrutene som skal settes inn i biler og annet utstyr som bedriften bruker, kommer for det meste innpakket i papp. Denne pappen blir gjenbrukt som emballasje av naboselskapet Kvams glass i deres utsendinger.

Med energieffektiviserende tiltak, utskifting av varmepumpe og overgang til LED har Horten Bilglass AS spart 40 prosent av utgiftene som før kunne knyttes til kjøp av elektrisk strøm.

– Når man tvinges til å tenke miljø, får det økonomiske gevinster, forteller Odd Magne med et smil.

Krav fra forsikringsbransjen

Det er et økende press og forventninger utenfra, som fikk Horten Bilglass til å ville bli Miljøfyrtårnbedrift. Forsikringsbransjen vil på sikt stille krav til at bilglassbransjen er miljøsertifisert. Kravet om sertifiseringer blir mer og mer vanlig, særlig gjennom anskaffelser og rammeavtaler med offentlige virksomheter, som for eksempel politiet.

– Vi ønsket å være tidlig ute og få dette systemet på plass, sier Odd Magne.

Artikkeltags