Nå må du huske å betale årsavgiften – og det for siste gang!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Skatteetaten sender i disse dager ut krav om årsavgift for 3,8 millioner kjøretøy på landsbasis.

DEL

(Østlands-Posten) I Vestfold blir kravet om årsavgift sendt til 224.000 kjøretøy. Dette utgjør 427 millioner kroner i inntekter til statskassen. For Tønsberg gjelder kravet for 29.008 kjøretøy, det utgjør 73 millioner kroner  i inntekter til statskassen.

– For at du ikke skal betale mer enn nødvendig er det viktig å betale kravet for 2017 innen forfallsdato 20. mars,  sier Jan Lie, seniorrådgiver i Skatteetaten.

Kjøretøyeiere får faktura i postkassen innen utgangen av februar. Elektronisk varsel vil ligge i nettbanken for dem som har opprettet AvtaleGiro eller registrert seg for eFaktura. Selv om du selger bilen din før 20. mars så er du ansvarlig for å betale årsavgiften for 2017.

Leverte du registreringsnummerskiltene til Statens vegvesen innen 31. desember 2016, skal du ikke betale årsavgift for 2017. Du skal heller ikke betale om du vraker bilen senest 20. mars.

Nye avgiften vil gi større fleksibilitet for bileiere

Fra 1. januar 2018 vil årsavgiften erstattes av en trafikkforsikringsavgift som innkreves av forsikringsselskapene. Den nye avgiften vil følge forsikringsavtalen på kjøretøyet.

På regjeringens nettsider står det at omlegging vil forenkle og gi større fleksibilitet for bileiere. Finansminister Siv Jensen som har vært en pådriver for den nye avgiften skriver dette i en kronikk til regjeringen:

«Hvis du i dag betaler forsikringsavtalen én gang per år, vil den nye avgiften bli lagt til som en engangssum. Men da er du velkommen til å velge 12 terminer om du ønsker det. Den som vil, kan med andre ord enkelt unngå én stor, årlig faktura som i dag.»

I tillegg skriver Jensen at bileier slipper å betale trafikkforsikringsavgift hvis bilen ikke brukes og avregistreres. Det skal kun betales om bilen er forsikret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.