Gå til sidens hovedinnhold

Viste fram Lexus' nye millionsatsing

Artikkelen er over 4 år gammel

Lexus Vestfold-kunder fikk en sniktitt på LC 500 før lanseringen i august.

Den er kanskje ikke for alle, men for dem som har en drøy million kroner til overs og interessert i å skille seg ut, kan Lexus LC500 vekke oppsikt.

– Det er et kresent publikum, og publikum i den klassen vet ofte hva de skal ha. De har kjørt grombiler tidligere, så den er for folk i det sjiktet som har bilinteresse og god økonomi, sier Robert Smeby, salgs- og markedsdirektør i Lexus Vestfold.

Satser på hybrid

Fredag hadde han invitert eksisterende kunder til en snartitt på bilen, som stoppet innom Tønsberg mellom demonstrasjoner i Oslo og Stockholm.

Hybriden er priset til mellom 1,1 og 1,2 millioner kroner. Skal man ha V8-eren må man legge til rundt en halv million i avgifter, men det er først og fremst hybriden Lexus skal markedsføre i Norge. Lexus Vestfold har allerede forhåndssolgt én bil, selv om den ikke kommer før i august.

Skal imponere med design

For noen år siden hadde Lexus et mål å lage verdens beste supersport-bil med sin LFA. På LC 500 er det designet de framfor noe annet forsøker å imponere med.

– Lexus har sagt de skal satse, ikke bare på store sedaner og SUV-er, men også i Gran Turismo-klassen. Dette er en stor coupe med et rått design og mange tekniske nyvinninger, og forsalget i Europa har vært langt over forventet, sier Smeby.

Dessuten slår de i bordet med verdens første titrinns Multi Stage Hybrid-girkasse.

– Da har vi en hybrid girkasse hvor man klarer å få et høyt bensinmotorturtall. Det gir en lydopplevelse også på hybridvarianten. For litt kjøreglede skal man ha, sier Smeby.

Kommentarer til denne saken