Gå til sidens hovedinnhold

Små uhell kan fort koste skjorta – vinterføre er og blir en utfordring

Artikkelen er over 3 år gammel

Mekanikerne, oppretterne og lakkererne på Bromsjordet mangler ikke oppdrag å henge fingrene i, nå om dagen.

– Det er mange småskader. Selv om skadene er ganske små, og ofte skjer i lav fart, kan det bli utrolig dyrt, sier sjefen sjøl, Jan Petter Krane.

Etter at Toyota flyttet skadesenteret de tidligere hadde på Bekkajordet til Tønsberg, har de ansatte på Rett Lakk Mekonomen merket enda større pågang enn før.

– Særlig etter en sånn periode som vi har hatt nå, med hålke og snø. Det går gjerne en liten stund, for folk skal ordne med forsikringsselskapene sine og sånn, og så kommer de til oss.

LES OGSÅ: Egil ville være høflig og slippe fram en annen bil – takken var skader for tusenvis av kroner

Trange parkeringshus

– Hva er de mest vanlige måtene folk skader bilene sine på?

– Det varierer jo veldig. Det er mange skader som oppstår i parkeringshus, for eksempel. De blir jo bare trangere og trangere, har jeg inntrykk av. Mange er også uheldige på glatt føre – kanskje får de sleng, og streifer autovernet – eller de blir blendet av lav sol. Vi har en bil inne nå, der sjåføren ble blendet. Dermed kjørte han inn i en betonggris som han ikke var i stand til å se i motlyset. Det ble reparasjoner for rundt 90.000 kroner.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Sluttregningen varierer ikke bare med størrelsen på skaden; det kommer også an på bilmerket.

– Eieren av en Porsche vi har inne nå, dultet bare så vidt borti noe. Det kom på over 100.000 kroner. Men så er det jo dyre deler.

LES OGSÅ: Brøyteskadene smeller inn i tur og orden til Horten kommune

Klager ikke

Krane og resten av staben har absolutt ikke noe imot at ordrene står i kø.

– Nei, det er bare fint for oss, sier han. – For å være ærlig, skjønner jeg ikke hvorfor noen drar helt til Tønsberg for å få reparert skadene sine, når man kan få ordnet alt her. Det er jo som man pleide å si: «Vi har det i Horten», runder Krane av med et smil.

 

Kommentarer til denne saken