Gå til sidens hovedinnhold

Kjetil Borch fjernet en tredjedel av menisken i kneet: – I forhold til roing skal dette gå fint

Artikkelen er over 2 år gammel

Kjetil Borchs vonde kne har fortsatt å plage etter jubelsesongen 2018, hvor han ble både verdensmester og europamester i roing.

Nå har han gjennomført sin tredje operasjon på under to år på kneet. Han håper å unngå en fjerde før OL i Tokyo i 2020, skriver VG.

– Jeg tror dette går veldig bra, sier han til avisen.

Operasjonen ble gjennomført av tidligere roer Sverre Løken, som i likhet med Kjetil Borch har både VM-gull og OL-bronse i roing.

LES OGSÅ: Storeslem for Horten Roklubb på Idrettsgallaen: – Dette hadde jeg ikke i min villeste fantasi hadde drømt om

Får mye hjelp

Etter operasjonen har Kjetil Borch flyttet inn på Toppidrettssenteret i Oslo for å rehabilitere så raskt som mulig i samarbeid med alle tilgjengelige ressurser i Olympiatoppen. Det gjorde han også etter operasjonen for litt over ett år siden. Da reduserte han skadeperioden fra seks til tre måneder.

– Jeg blir nesten flau over hvor mye hjelp og støtte jeg får. Jeg ror en båt baklengs i 2.000 meter og så sitter det åtte fagpersoner å skal hjelpe meg. Det er helt surrealistisk, sier han til VG.

Borch har tidligere uttalt at skadesituasjonen hjalp ham til en nesten perfekt, teknisk gjennomføring av VM-finalen.

– Skadene har gjort meg bedre både fysisk og mentalt, mener Borch.

Les også

VM-fest for Kjetil Borch – avslørte dramatikk rett før gulløpet

 

Vil på høydesamling

Verdensmesteren i roing har årets VM-finale 1. september i Østerrike som sesongens store mål. Han er ikke redd for at å fjerne en tredjedel av menisken skal gi han uventede problemer.

– Jeg hadde fått trøbbel med å fortsette om jeg skulle ha løpt, spilt fotball eller håndball. Men i forhold til roing så skal dette gå fint. Støtene mot kneet er ikke de samme i en båt, sier Borch, som selv om han må hoppe litt rundt på krykker noen uker nå, planlegger å være med på høydesamling med Olaf Tufte og Oscar Helvig senere i januar.

Kommentarer til denne saken