Kjempesynkehull i Kiellands gate – derfor blir det ikke reparert nå

SYNKER: Hullet i Kiellands gate er en drøy meter bredt. Foreløpig har kommunen markert det med en rødoransje plastbukk, slik at bilister og myke trafikanter skal se det på god avstand.

SYNKER: Hullet i Kiellands gate er en drøy meter bredt. Foreløpig har kommunen markert det med en rødoransje plastbukk, slik at bilister og myke trafikanter skal se det på god avstand. Foto:

Det er markert med en stor, oransje bukk. Den forsvinner halvveis ned i hullet, så dypt er det. Men slik må det også være i noen dager.

DEL

Det var i slutten av forrige uke at kommunen fikk beskjed om synkehullet som har oppstått i Kiellands gate på Apenes. De var raskt på pletten og markerte det med en stor, oransje plastbukk, slik at bilister, syklister og gående skal se det på god avstand, og unngå å havne oppi. Hadde en bil kjørt oppi dette hullet med det ene hjulet, ville det vært vanskelig å unngå skader.

– Det skulle egentlig vært reparert på tirsdag, men nå begynner vi et nytt anlegg i denne delen av gata allerede mandag 19. oktober, og det er ikke noen vits i å reparere her når det likevel skal graves opp om noen dager, sier driftsleder Jon Hansen.

– Hvordan har dette hullet oppstått?

– Det er nok et antakelig et brudd på en ledning der nede, hvis det ikke dreier seg om at sida på en kum like ved har kollapset. Det kan også skje.

– Det var brannutrykning til et hus i denne gata 5. oktober. Kan brannslangene ha utsatt det gamle rørsystemet for en så stor belastning at det forårsaket et brudd?

– Nei, i så fall ville det ført til en større lekkasje, som vi hadde merket med én gang.


LES OGSÅ: Kommunelegen i Horten er ikke i tvil: – Ta på deg munnbind når du skal til Tønsberg

Hansen vil sende mannskaper ut til gata i løpet av kort tid, for å se om synkehullet bør markeres enda bedre enn det allerede er gjort.

– Når vi får beskjed om slike skader må vi ut og merke dem av i løpet av få timer. Det er vi som regel flinke til, sier driftslederen.

OPPDATERT:

– Hullet er nå fylt igjen med grus, forteller senioringeniør Tore Kristiansen onsdag ettermiddag.

– Det gjør vi i påvente av at vi starter å grave i Kiellands gate på mandag. Nå har vi asfaltert Geddes gate i dag, og da kan vi stenge Kiellands gate og begynne på jobben over helgen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.