Kjære alle innbyggere! Jo flinkere vi er nå, desto bedre blir framtidsutsiktene

Av

Vi er nå inne i en vanskelig tid som krever mye av oss alle. Det er satt i gang en rekke tiltak som sterkt vil påvirke oss i tiden fremover.

DEL

MeningerVeldig mange av samfunnets funksjoner vil være stengte og vi kan ikke gjøre de samme tingene som vi er vant til å gjøre. Tiltakene er strenge, men de er også riktige og helt nødvendige. Alt vi gjør nå handler om å begrense smittespredningen og beskytte alle de innbyggerne som er ekstra sårbare ved sykdom. Jeg vil derfor på det sterkeste oppfordre alle innbyggere til å følge alle de rådene og påleggene som myndighetene gir. Jo flinkere vi er nå, desto bedre blir framtidsutsiktene.

I tillegg til bekymringer rundt smitten vet jeg at mange er bekymret for bedriftene og arbeidsplassene våre. Denne bekymringen har jeg stor forståelse for. Mange små bedrifter, som for eksempel serveringsteder, kulturarrangører, overnattingsteder, butikker og servicebedrifter har allerede merket konsekvensene, og er usikre på hvordan de vil greie seg.

Bekymringen gjelder imidlertid også store bedrifter som merker en veldig usikker verdenssituasjonen. Mange bedrifter og ansatte vil fremover være avhengig av hjelp. Jeg kan ikke love noe, men vet at både sentrale og lokale myndigheter tar dette på største alvor. Det vil bli tøft for mange, men jeg håper og tror at det også vil komme ordninger som kan avhjelpe noe.

På sosial medier kan vi lese at enkelte er bekymret for at butikkene skal gå tomme for varer. Her kan jeg imidlertid berolige folk med at både butikker og myndigheter er tydelige på at det vil være nok av de viktigste varene. Oppfordrer derfor alle til å handel de det skal, men unngå hamstring. Hamstring kan fører til at andre innbyggere ikke får kjøpt det de trenger når de ønsker det.

Jeg vil også benytte denne anledningen til å takke alle for den store forståelsen jeg opplever at innbyggerne har. Før de strengeste tiltakene var igangsatt hadde mange lag, foreninger og arrangører allerede stoppet aktiviteter, og vi opplever at innbyggerne virkelig ønsker å bidra til at dette skal gå så bra som mulig. Jeg vil rette en spesiell takk til alle de arbeidstakere som fremover må utføre krevende jobber. Jeg er stolt over alle de flinke folkene som finnes rundt om i kommunen vår.

Til slutt vil jeg oppfordre alle til å ta vare på hverandre. Det kan være folk som er ensomme eller som trenger hjelp til praktiske ting. Det er godt mulig å vise omsorg uten å ha unødvendig nærkontakt. Jeg vil også minne alle om at vi på et tidspunkt vil komme tilbake til hverdagen. Denne perioden skal vi komme igjennom sammen.

Takk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags