Feiret bursdag og ballbinge med to meter lang kake

FOTBALLKAMP: Foreldrelaget skåret flest mål, men det siste og avgjørende målet skåret barnas lag og dermed gikk de seirende ut av kampen mot foreldrene.

FOTBALLKAMP: Foreldrelaget skåret flest mål, men det siste og avgjørende målet skåret barnas lag og dermed gikk de seirende ut av kampen mot foreldrene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag ble den nye ballbingen på Borre åpnet under feiringen av Borre Vels 70 årsdag.

DEL

Barna vant fotballkampen mot de voksne da den nye ballbingen på Borre ble åpnet under feiringen av Borre Vels 70 års dag. Ballbingen, som er satt opp på dugnad, har allerede blitt tatt i bruk av unger i nærmiljøet, men ble offisielt åpnet lørdag under 70-års jubileet til velforeningen som har stått bak prosjektet.

- Det er veldig bra med ballbinge for da slipper vi å dra til Borrebanen. Vi kommer til å bruke den masse, sier Anna Sofie Moskvil, som var med på å spille mot de voksne.

12-åringen har allerede testet ballbingen, men syntes det var ekstra stas å spille mot foreldrelaget.

- Det var gøy å spille mot dem. Vi skåret det siste målet, så vi vant, sier hun fornøyd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JUBILEUMSKAKE: Siden barna vant fotballkampen mot foreldrene fikk de begynne på kaka.

JUBILEUMSKAKE: Siden barna vant fotballkampen mot foreldrene fikk de begynne på kaka. Foto:

Støysvak og miljøvennlig

Det er en egen ballbingekomite som har jobbet for å realisere prosjektet og flere lokale bedrifter har vært med på å sponse ballbingen.

- Det er hyggelig å kunne bidra til et nytt tilskudd til nærmiljøet. Det er noe av kjernen for en velforening å bidra til et godt lokalmiljø, sier Kjell Arne Brudvik, leder av Borre Vel. Ballbingen er både støysvak og miljøvennlig uten gummigranulat.

- Det kostet litt mer enn andre ballbinger, men var viktig for oss da vi sa ja til å være med på dette, sier han.

- Det synes jeg er veldig viktig og det oppfordrer jeg andre som skal anskaffe ballbinger til også å satse på, sier Solvor Nesbakken som kom til feiringen sammen med sønnen sin, Christoffer Kristiansen Elmholt.

- Ballbingen er veldig fin og det blir bedre å spille der enn på asfalt, sier Elmholt. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GAVE FRA KOMMUNEN: Borre Vel fikk 3000 kroner og et nett med baller til ballbingen i 70-års presang fra Horten kommune og ordfører Are Karlsen. Samtidig mottok ordføreren et «skjøte» på ballbingen som bekreftelse på at Horten kommune overtar det formelle eierskapet.

GAVE FRA KOMMUNEN: Borre Vel fikk 3000 kroner og et nett med baller til ballbingen i 70-års presang fra Horten kommune og ordfører Are Karlsen. Samtidig mottok ordføreren et «skjøte» på ballbingen som bekreftelse på at Horten kommune overtar det formelle eierskapet. Foto:

Får skryt fra ordføreren

Lokale ildsjeler har lenge ivret for å at ungene på Borre skulle få en ballbinge og på årsmøtet i 2017 ble det vedtatt at Borre Vel skulle stå ansvarlig for prosjektet.

- Det ville tatt for lang tid om vi måtte ventet på kommunen, sier Brudvik. Det siste blir bekreftet av ordfører Are Karlsen som deltok på feiringen av Borre Vels 70-års jubileum, ved Borre ungdomsskole lørdag. - Ballbingen hadde antakelig aldri blitt realisert uten den jobben dere har gjort her, sier Karlsen og skyter av velforeningens innsats.

Borre Vel ble stiftet i 1948 og Erik Hesselberg, som deltok på Thor Heyerdahls Kon-Tiki ekspedisjon, var velforeningens første leder. Han bidro blant annet til å få satt opp steinbrygga på Borrestranda, kunne Jan Ingar Hansen fortelle de frammøtte da han holdt foredrag om Borres historie i anledning 70-års jubileet.

Foruten fotballkamp og foredrag ble 70-års jubileet feiret med gratis burger, pølser og kake, leker arrangert av Borre vikinglag, oppvisningskamp av Borrefylkingen og sang av Anne Marie Bull og Våril Kristine Wenberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken