Falk får selge historisk kalender

FORNØYDE: Når kjøper Roy Dahl (f.v.), er like fornøyd som kalendermaker Jan Ingar Hansen og Falks daglige leder Linn Fagerberg har Falk-butikken i Sjøsiden tydeligvis sikret seg en godbit.

FORNØYDE: Når kjøper Roy Dahl (f.v.), er like fornøyd som kalendermaker Jan Ingar Hansen og Falks daglige leder Linn Fagerberg har Falk-butikken i Sjøsiden tydeligvis sikret seg en godbit. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå har Falk fått de historiske Karljohansvern 2018-kalenderne til å selge i lokalene sine på Sjøsiden.

DEL

I 2018 er det 200 år siden Karljohansvern ved en kongelig resolusjon ble Forsvarets eiendom og en av de viktigste militære installasjoner i Norge.

I den forbindelsen har Marinemuseets Jan Ingar Hansen laget en KJV 2018-kalender med bilder og korte historiske tilbakeblikk. Disse har Falk håndball og fotball fått til å selge i pop-upbutikken sin i Sjøsiden.

LES OGSÅ: 27-26 til Falk – Simen i verdensklasse i mål

Frivillighet

– Bedrifter og andre som hadde bestilt den historiske Karljohansvernkalenderen har allerede fått sine, så da vi fortsatt hadde et restopplag syntes jeg det var fint å gi disse til Falk. Da jeg så at de hadde fått låne egne lokaler her i Sjøsiden, syntes jeg det var et sted hvor de kunne selge kalenderne og få sårt tiltrengte penger i klubbkassa, sier Jan Ingar Hansen.

– En rein gave, et sponsorat altså?

– Kall det hva du vil. Det viktigste er at Falk får inn noen kroner. I tillegg tror jeg dette kan være en fin julegave til hortensere, beboere på Karljohansvern og dem som liker å se seg tilbake. Det er tross alt lokalhistorie som skjer når vi går inn i 2018 og starter på KJVs 200-årsjubilem.

– Dessuten, hvis folk og lokalpatriotene kjenner sin besøkelsestid, kan kalendersalget gi Falk 38.000 nye kroner i klubbkassa, sier han.

Historiske måneder

Som oppstarter til det som er Lokalhistorisk Senter på KJV i dag, forkjemper for frivillighet og glødende interessert i alt som er hortensk har Jan Ingar Hansen lagt ned utallige timer på å grave i historien for å finne de rette bildene og «glemte minner» om Karljohansvern i Horten.

– Jeg fikk heldigvis gjort jobben ferdig før jeg «møtte veggen» i sommer og ble sykemeldt. Dermed kan jeg og forhåpentligvis mange andre gå inn i et spennende KJV 200-år i 2018, sier han.

– Kalenderen er i to utgaver; En bordkalender for kontoret eller liknende og en veggkalender til å henge opp. Bildene og historiene er like. Det er bare formatet som er forskjellig, legger han til.

Artikkeltags