Noen av oss som kalles klimafornekterer fornekter hverken at klimaet endrer seg eller at det er menneskeskapt. Men vi mangler tilnærmet religiøs tro på at økningen av CO2 i atmosfæren er alle problemers mor. På femti år har den økt fra 0,03% til 0,04% og menneskeskapte utslipp står for 5%.

Når det kommer til norske utslipp blir det mange nuller etter komma før det dukker opp et tall. Det skulle man ikke tro når man hører debattene angående utslipp og hvor mye det betyr at vi oppnår mål vi selv har satt. Under valgkampen var det mange som skulle redde klima. Hvor virkelighetsfjern er det mulig å bli? Vi skal gjøre vår del av jobben men ikke glemme at vi bare er en svært liten aktør og at vi ikke har vår egen atmosfære. For de som vil elektrifisere oljeplattformene mener tydeligvis at Norge har sin egen atmosfære og stiller, etter min mening, i klasse med de som mener at jorda er flat.

Når Ola Elvestuen i debatt med Bjørnar Moxnes sier at skal vi nå våre klimamål må vi elektrifisere sokkelen ja så må han tro på at Norge har sin egen atmosfære. For gassen vi ikke skal brenne i gassturbinene på plattformene for å produsere kortreist strøm skal vi heller la land på Kontinentet brenne. Bare med slik triksing kan vi oppnå mål som kunne vært oppnådd ved å gjøre som andre land som tar skogen inn i klimaregnskapet.

Vi ser allerede virkningene av det såkalte grønne skifte i form av økte el utgifter og trolig blir det bare verre når hvermansen skal konkurrere med Equinor, grønne bedrifter og salg av strøm til utlandet. Vi blir fortalt at uten utenlandskabler vil vi oppleve strømmangel og det kan kanskje være sant men vi er landet som har store muligheter til å øke strømproduksjonen uten, som i dag, bevisst å ødelegge naturen.