Kan få «Stjernen» med på kjøpet

RIKTIG: - Dette peker i riktig retning, sier Daravir Singh. Han er fornøyd med vedtaket i havnestyret tirsdag, som betyr at han nå kan starte med å planlegge en moderne restaurant.

RIKTIG: - Dette peker i riktig retning, sier Daravir Singh. Han er fornøyd med vedtaket i havnestyret tirsdag, som betyr at han nå kan starte med å planlegge en moderne restaurant. Foto:

Himalaya Tandori kan starte forberedelsene til bygging av ny restaurant i havna. Og kanskje med «Stjernen» som nærmeste nabo. Et stort flertall av politikerne sier ja til å selge tomta.

DEL

I havnestyret tirsdag var nesten alle enige om at tomta der det i dag er bobiler blir solgt. Det betyr et ja til Himalaya Tandori og en ny indisk restaurant i havna.

LES OGSÅ: Nå har Himalaya Tandori bred politisk støtte: – Akkurat hva vi ønsker oss i havna

Innehaveren har tidligere gjennom Gjengangeren servert et ønske der restauranten kan tenke seg konge-sjaluppen «Stjernen» i et glasshus som nærmeste nabo. Truls Sanaker fra Arbeiderpartiet tok opp denne tråden i tirsdagens møte i havnestyret. Vedtaket ble at havnefogd Espen Eliassen skal ta kontakt med den indiske restauranten for om mulig å komme fram til en løsning.

I møtet sa havnefogden at bygging eller støtte til å etablere et glasshus ligger utenfor havnerelaterte formål som havnevesenet kan støtte økonomisk.

LES OGSÅ: Se hva driverne av Himalaya har kjøpt på Skoppum

Alle politikerne i havnestyret, fra Rødt til Frp, mener saken med et nybygg og etablering av en ny restaurant ved Gjestehavna er til glede for byen. Svein-Erik Figved i MDG ønsket ikke å selge det aktuelle området i havna, men i stedet inngå en festeavtale om leie. Figveds forslag fikk kun to stemmer. Dermed blir det salg dersom forhandlingene mellom restauranten og havnefogden fører fram. De vil blant annet handle om pris. Et sterkt argument for salg er at de aller fleste tomtene er solgt og ikke festet bort.

LES OGSÅ: – Vi skal bli først og best på ny teknologi: – Lokale bedrifter har løsningene som skal inn i ny restaurant

Daravir Singh i Himalaya Tandoro har tidligere antydet at en ny restaurant kan stå klar for sultne og tørste gjester en gang før jul i 2022.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken