Julian ble mester i Sverige

MESTER: Julian Kristoffersen med medaljen og pokalen som Djurgårdens U21-lag fikk da de ble svenske U21-mestere for 2017-sesongen.

MESTER: Julian Kristoffersen med medaljen og pokalen som Djurgårdens U21-lag fikk da de ble svenske U21-mestere for 2017-sesongen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Julian Kristoffersen kan se tilbake på en svært hendelsrik uke.

DEL

Hortensmannen, som i sommer forlot FC København til fordel for stockholmsklubben Djurgården, sitter igjen med to medaljer etter de siste dagenes innsats.

Den som nok betyr mest er bronsemedaljen for Djurgårdens tredjeplass i Allsvenskan. En tredjeplass som sikret laget plass i neste sesongs Europa League.

– Europa-cup neste år blir kult, sier Julian Kristoffersen til Gjengangeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRONSEGUTTER: Djurgårdens A-lag sikret seg 3.-plass i Allsvenskan og er dermed klare for Europa League neste sesong. Julian er nederst til venstre.

BRONSEGUTTER: Djurgårdens A-lag sikret seg 3.-plass i Allsvenskan og er dermed klare for Europa League neste sesong. Julian er nederst til venstre. Foto:

Bronsemedaljen og E-cupplassen ble torsdag kveld fulgt opp med gullmedalje i U21 Allsvenskan. Det skjedde etter at Djurgården slo Elfsborg 1–0 i den avgjørende kampen. Der spilte Julian fra start. I Sverige kalles B-lagene U21-lag.

– Moro at vi klarte det. Jeg har spilt noen kamper på U21-laget i tillegg til A-laget, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BEVISENE: Medaljene til Julian Kristoffersen som bevis på at han har blitt svensk U21 mester og nummer tre i Allsvenskan med Djurgården i 2017.

BEVISENE: Medaljene til Julian Kristoffersen som bevis på at han har blitt svensk U21 mester og nummer tre i Allsvenskan med Djurgården i 2017. Foto:

Etter overgangen fra FCK til Djurgården har Julian vært i kamptroppen på A-laget så å si til hver eneste kamp laget har spilt 

– Jeg kunne sikkert ønsket meg mer spilletid i Allsvenskan, men laget har gjort det bra, så jeg forstår at treneren ikke ha gjort noen store utskiftninger underveis, sier Julian.

Han føler han har gjort det bra de kampene han har fått innhopp og spilletid.

– Jeg jobber bra, og tror og håper neste år blir bra for meg her, sier den U21-landslagsaktuelle 20-åringen.

Med to danske seriemesterskap med på flyttelasset fra København til Stockholm, og nå to svenske medaljer på kort tid, kan man slå fast at Julian Kristoffersen har hatt noen suksessfylte siste år.  

– To ganger dansk mester, en gang svensk U21-mester og bronse i Allsvenskan på tre år, er ikke så dårlig, sier Julian Kristoffersen selv.

Nå gjenstår det to uker med trening i Stockholm, før det blir ferie på hortensmannen.

I ANGREP: Julian Kristoffersen i aksjon med en heading for Djurgården.

I ANGREP: Julian Kristoffersen i aksjon med en heading for Djurgården. Foto:

Artikkeltags