Første scoring i Parken

MÅL: Julian Kristoffersen scoret sitt første mål i Parken for FC København onsdag.

MÅL: Julian Kristoffersen scoret sitt første mål i Parken for FC København onsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Julian Kristoffersen spilte fra start, og scoret det første målet da FC København tok seg videre i den danske cupen onsdag.

DEL

København-nabo Boldklubben af 1893 var motstander for FCK i den 4. runde av den danske cupen. Det danske 2. divsjonslaget klarte ikke å skape trøbbel for Julian Kristoffersen og resten av stjernegalleriet til FC København onsdag. Selv om B93 var hjemmelag ble kampen spilt på FCKs hjemmearena, Parken. 

Norsk kombinasjon

Julian Kristoffersen fikk sjansen fra start av Ståle Solbakken i denne kampen, og brukte ikke lang tid på å takke for tilliten. Bare 30 sekunder inn i kampen fikk han en stor sjanse, men en litt for hard førsteberøring gjorde at han ikke fikk utnyttet sjansen til det full.

LES OGSÅ: Livet som fotballproff

Etter 23 minutter fikk han så nettkjenning da han headet et innlegg fra landsmann Tom Høgli i mål, "en norsk kombinasjon" som FCK selv skriver på egen nettside. Scoringen var Julians første i Parken for FCK.

– Første goal i parken, en deilig følelse, sier han til Gjengangeren.

Du kan se scoringen og resten av høydepunktene fra kampen i en video i bunn av denne saken.

– Innlegget fra Høgli kom på bakerste stolpe, det var bare å heade det i mål, sier 19-åringen om scoringen.

Belønning

FCK økte til 2-0 bare minutter senere. Da ved Kasper Kusk. Samme mann fastsatte sluttresultatet til 3-0 kun fire minutter ut i 2. omgang.  Etter 64 minutter ble Julian byttet ut med Carlo Holse, et annet unge talent på 17 år i FC København. Han fikk sin A-lagsdebut.

– Jeg hadde håpet på litt mer spillertid, men ble litt sliten til sist, tror det var derfor Ståle byttet meg ut, sier U21-landslagsspilleren.

– Må være en god følelse å fortsette og score når du får sjansen? Målene kommer omtrent på bestilling.

– Putter nesten hver gang jeg får sjansen, og det er selvfølgelig bra, sier Julian, som helt siden han dro til FCK har hatt holdning om at hard jobb og full innsats gir belønning. Og med sin første scoring i Parken onsdag var helt klart en belønning for ham.

Seieren betyr at FCK er klare for kvartfinalen i den danske cupen .

Målgarantist

Til sommeren har Julian Kristoffersen vært i den danske storklubben i fire år. Først i deres akademi School of Excellence, før han for ett år siden ble tatt opp i A-stallen av lagets trener, Ståle Solbakken.

LES OGSÅ: – Det har vært en veldig god høst

Hortensmannen har ved flere anledninger overfor Gjengangeren gitt utrykk for at han stortrives i FC København.

Scoring onsdag betyr at Julian Kristoffersen forsetter sitt scoringsshow i Danmark. Siden i august i fjor er det ikke mange kamper han har gått av banen uten nettkjenning, enten det har vært i Champions League med FCKs U19-lag, på reservelaget eller A-laget. I andre halvdel av 2016 scoret han 16 mål på 16 kamper.

Artikkeltags