Det var ved 10-tiden fredag formiddag at juletreet på Horten torg uten forvarsel falt i bakken. En barnehage var farlig nær å bli truffet.

Park- og idrettssjef i Horten kommune, Sven-Erik Pettersen sier til Gjengangeren at han og mannskapene, som dagen i forveien hadde satt opp treet, fikk seg en skikkelig støkk.

De var i nærheten da treet gikk over ende.

–  Ja, vi fikk sjokk vi også. Det var en guds lykke at ingen ble truffet!

Trestammen var porøs

–  Treet ble satt opp torsdag kveld. Vi var på torget for å se til at alt var i orden, at kiler og fundamenter var montert som det skal, men før vi kom så langt brakk den nederste delen av stammen, forklarer han.

Kommunens trepleier har konstatert at treets nederste del har vært for porøst, der det har blitt spisset, til at det har tålt trykket. Foten brakk tvers av.

 

– Det er vanskelig å få tak i så store trær som har en helt rett stamme. Dette treet var litt skjevt. Fundamentet er mellom 1 til halvannen meter dypt, men likevel brakk foten, sier Pettersen og legger til at han anser hendelsen å være veldig alvorlig.

Skal tennes lørdag ettermiddag

– Vi har nedsatt en gruppe som skal finne ut hvordan dette kunne skje. Så må vi også sørge for å få treet opp igjen. Det må skje i løpet av dagen. Hvordan det tar seg ut etter at det falt i bakken, om noen greiner er knekt, vet vi ikke nå. Men treet skal tennes lørdag ettermiddag, lover park- og idrettssjefen.

LES OGSÅ: Kommunen satser på edelgran