Det er fjerde året på rad foreningen Julemarked i Åsgårdstrand trommer sammen til førjulsmoro. Her er alle invitert med, og de fleste har takket ja. Da blir det både marked, nissetog og julegrantenning i løpet av førstkommende lørdag og søndag (2. og 3. desember)

– Det er viktig at vi inkluderer så mange som mulig. Her får alle en mulighet til å vise seg fram – og responsen har vært veldig bra, sier Ingrid Kristine Lund og Marianne Vikse på vegne av arrangørene.

LES OGSÅ: Tre generasjoner lager julemarked i garasjen 

Tog og tre

Det var tett med folk både på marked og da lysene ble tent på juletreet for et år siden.

– Vi samarbeider med velforeningen som arrangerer nissetoget og julegrantenningen, sånn sett blir det jo en enda større fest, forklarer Lund.

– Dette skjer søndag kveld, men markedet, ja det er jo åpent hele lørdag og søndag. Med en rekke aktiviteter og tilbud på programmet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Mange boder

De tradisjonelle bodene vil man finne både i den gamle skolegården, i Smalgangen og i rådhuskvartalet.

– Til sammen blir det satt opp 36 boder. Vi kunne hatt enda flere men måtte takke pent nei til noen, forklarer Lund.

– Det er også viktig at utvalget blir så variert som mulig, det tror jeg vi også har klart ganske bra. Her vil man finne både mat, strikk, barnetøy, keramikk, glass og mye annet.

– Ja, og ikke glem knivmarked og ølkasser, litt for gutta også, tilføyer Marianne Vikse smilende.

LES OGSÅ: – Jul må da være mer enn Black Friday?

Programmet

Fra et rikholdig program tar vi med diverse aktiviteter for de yngste, så som kjøring med hest og vogn, eventyrstund og teater, grafikkverksted og altså nissetog.

Ra Sanglag synger, Åsgårdstrand Frivillige Byorkester spiller – og noen butikker nede i byen holder åpent.

– Åpent er også flere gallerier og atelierer, selvsagt, det hører jo med når det arrangeres marked i kunstnerbyen Åsgårdstrand, sier Ingrid Kristine Lund.