Gå til sidens hovedinnhold

Julehandel i Horten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Redaktøren vil bruke lokale forretninger til julegaver, som jeg støtter fullt ut. Men dette med julehandel har jo tatt helt av! Når butikkane legger fram julemarsipan i slutten av oktober, da må man begynne å lure? Så da er det trenden som har vist seg de siste 30 (?) julene at detta er blitt ett kjøpejippo uten sidestykke! Og den som «gleder» seg mest er selvfølgelig handelstanden.

Når vi leser at det skal brukes 12000 kroner per person, som vil si mange milliarder, til hva? Saker og ting som mesteparten blir lagt vekk, for vi har det meste fra før av. Er det meningen at vi skal bli glade og lykkelige av detta kjøpejippoet? Det som dessverre har skjedd, er at julen som undertegnede vokste opp med har gått helt av hengslene. Nå er det kjøp kjøp kjøp!

Undertegnede vil heller ha hjemmestrikka raggsokker av «årntli» ull. (som mormor strikka). Apropos julemarsipan, så er det heller ikke «årntli» marsipan heller, den er «utvanna», dessverre.

Kommentarer til denne saken