– Julegaver som traff!

Av

Tre lokalhistoriske bøker ønsket jeg meg til jul, og tre fikk jeg, alle tre lokalhistoriske perler, som gjorde lese-romjula til en fest.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bestselgeren bød på møte med mange gamle kjente. Den eneste jeg savnet var Harald A. Dahl i Wistingsbrekka. Han var den eldste som tok Idrettsmerkestatuetten. Det er 60 år siden nå.

Vi spanderte en halv side på et intervju med ham i Gjengangeren. Da trommet han hele familien samen til fest hjemme. Det var første gang jeg fikk hilse på konjakk på gulltrådflasker.

Den neste boken jeg kastet meg over var jubileumsboken om Sportsklubben Falk. Også den er gull verd. Falk har såvisst vært og er mer enn håndball og fotball. I avsnittene om friidretten i Falk treffer jeg igjen Harald A. Dahl i flere sammenhenger

Tilslutt den ruvende boka om Marinemusikken, også det en praktbok. Minnene fra lærlingetiden min på Gjengangeren er mange. Blant dem også jobben med å skrive om flere militærmusikereksamener avlagt i den gamle musikkskolen ved Lottehuset i Ollebakken. Det var før fritidsbygget på KJV ble bygget.

Hugo Folkeson fremstilte sine elever for sensorer fra Forsvarets Musikk i Oslo. Det er gyldne minner om marinemusikere som Ellef Ellefsen, Per Kulsrud og mange mange flere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken