Her henter de årets juletre til torvet hos prosten

FRILUFT: Her henger årets juletre og dingler i lufta før ferden går videre fra presteboligen på KJV til torvet.

FRILUFT: Her henger årets juletre og dingler i lufta før ferden går videre fra presteboligen på KJV til torvet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den store grana til prost Harald Bryne er året juletre på torvet. I morgentimene var arborist Jan Kjetil Howden på plass med motorsaga.

DEL

Ved hjelp av en stor kranbil ble det store treet heist ut av hagen til presteboligen på KJV før ferden til torvet startet. Treet hadde to topper, og før fellingen var Jan Kjetil Howden på plass med lift for å kutte bort den ene.

Årets juletre er frisert på beste måte. Det ble også boret hull i stammen for å sette inn noen ekstra greiner for å gi julegrana den rette formen før lysene ble satt på plass.

LES OGSÅ: Lyser opp Åsgårdstrand 

Skygge i hagen

Med årene har treet til prosten blitt så stort at det laget for mye skygge i prestehagen. Fellingen av treet var til stor fordel for prosten og til stor glede for folket i Horten.

I løpet av onsdagen kommer også juletreet på Thaulows plass i Åsgårdstrand på plass. Tommy Ilebakke i kommunen forteller at treet er hentet hos Bjørn Tore Freberg på Vikveien ned mot Borrevannet. Her har kommunen også felt tre mindre juletrær som skal pynte opp på Nykirke, Skoppum og Borre.

LES OGSÅ: Søt oppfordring fra Preus museum – Finn fram pepperkakebakeren i deg! 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JOBBEN UTFØRT: Tommy Ilebakke (til venstre) og Jan Kjetil Howden konstaterer at jobben i prostens hage er utført. Nå blir det jul igjen på torvet.

JOBBEN UTFØRT: Tommy Ilebakke (til venstre) og Jan Kjetil Howden konstaterer at jobben i prostens hage er utført. Nå blir det jul igjen på torvet. Foto:

Penger til Blå Kors

– Vi betaler Bjørn Tore Freberg 1.000 kroner for trærne. Det hører med til historien at Freberg har gitt pengene videre til Blå Kors som sørger for gledelig jul til mange av innbyggerne i Horten, forteller Tommy Ilebakke.

Han legger til at kommunen nå er på utsikt etter en tomt der det er mulig å plante grantrær som så skal vokse seg store til framtidige juletrær.

LES OGSÅ: Slik blir årets nissetog og lystenning i Horten 

Heldig i år

– Vi ønsker oss pene trær, og de er ikke alltid så lett å finne selv om vi er heldige i år, sier Tommy Ilebakke, mens motorsaga til Jan Kjetil Howden frigjør årets juletre på torvet fra røttene sine i hagen til prost Harald Bryne.

Artikkeltags