Musikk er noe som hører førjulstida til. Kammerkoret Borre Vocale er klare for sin julekonsert i Borre kirke onsdag 20. desember.

–   Siden det er like før julehelga, har de kalt konserten for «Vi synger julen inn», og lover å skape god julestemning i den vakre kirken. Koret teller for tiden 20 dedikerte sangere, som i høst har hatt et svært tett program i forbindelse med Reformasjonsmarkering og Bispevisitas. Julekonserten er uansett høydepunktet i høstsemesteret og sangerne har et stort repertoar å by på, heter det i en pressemelding til Gjengangeren.

LES OGSÅ: Slik får du en god førjulstid

Kjent og kjært

– På programmet står kjente julesanger fra inn- og utland. Fra Tyskland kommer flere sanger av Martin Luther og den populære engelske komponisten John Rutter er representert med to sanger. Disse er oversatt til norsk. Ellers blir det bl.a. Christmas carols, et vakkert Ave Maria og noen av de nyere julesangene «Nordnorsk julesalme», «Himlen i min famn» og «Himmel på jord».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Julestemning

– Kantor Eli Rudland Næss dirigerer koret i tillegg til å akkompagnere koret på orgel, og hun er også solist i orgelverk av Bach og Mendelssohn. Korets pianist er Thor Arvid Næss, og sangsolister kommer fra Borre Vocales egne rekker. Sokneprest Carl-Ove Fæster er konferansier.

LES OGSÅ: Velkommen til Gjengangerens første digitale magasin