Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg ønsker ikke å snakke ned bygg som våre innbyggere eier, bor eller jobber i

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med stor glede jeg registrerer at arkitektur og byggemåter blir debattert, både lokalt og nasjonalt. Leste også med glede en artikkel i lokalavisa onsdag 5. mai der gode prosjekter ble fremhevet. Dette er veldig viktig, for byggene vi bygger er med på å forme hvordan vi utvikler oss som by og kommune.

Det vanskelige med slike debatter er selvfølgelig at det er veldig ulike syn, uten at det finnes noen fasitsvar. Det er sannsynligvis heller ikke mulig å få til en full enighet om hva som er fint og om hva som ikke er det. Det som noen synes er kjempefint kan andre mislike, og motsatt. Jeg tror allikevel det er veldig viktig at vi tar disse diskusjonene, også i det politiske miljøet. Jeg tror ikke at vi politikere alene skal definere hva som er fine og ikke fine løsninger, men vi må delta i diskusjonene. Jeg tror det er spesielt viktig at vi har fokus på hva som passer inn hvor.

Det er for eksempel stor forskjell på hva som passer i et område med gamle trehus og på hva som passer i et moderne bysentrum. Jeg tror også at debatten blir best hvis vi legger mest vekt på hva vi faktisk synes er fint. Personlig vet jeg om mange bygg som jeg ikke er veldig begeistret for, men jeg ønsker ikke å snakke ned bygg som våre innbyggere eier, bor eller jobber i. Jeg vil heller gi eksempler på bygg og prosjekter som jeg synes har vært vellykkede.

Av oppussingsprosjekter som er gjennomført de siste årene kan jeg for eksempel peke på Sentrum skole, Kulturhuset 37 og det gamle Redningsmuseet. Alle disse byggene sto i fare for å bli revet, men jeg er glad for at de ble bevarte. Av nye bygg vil jeg som mange andre nevne Noatun på Langrunn, Horten videregående skole og Natursenteret ved Borrevannet. Jeg synes også at det har blitt flotte boområder i Steinsnesbukta og i Indre Havn, og er glad for at store friarealer samtidig er oppgraderte og gjort mer tilgjengelige for folk.

Jeg er også stolt over trehusbebyggelsen i Åsgårdstrand, Karljohansvern og av at vi bevarer «Hagebyen». Det har også blitt utviklet nye og gode bomiljøer på Borre, Skoppum og Nykirke. Dette er bare noen eksempler, og det finnes veldig mange flere. Oppfordrer derfor andre til å komme med gode eksempler på fine bygg og prosjekter, slike at både utbyggere, politikere og andre blir inspirerte.

Kommentarer til denne saken