Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har lyst til å starte en ny tradisjon. Velkommen inn i «Mitt Horten»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har lyst til å starte en ny tradisjon her i Gjengangeren. Byens befolkning skriver inn sin visjon og sine ønsker for byen. Med andre ord, vi deler ideer og inspirasjon med hverandre. Og så kan de politikerne som ønsker det, lese og se hva som rører seg i hodene på kommunens innbyggere.

La meg få ønske Gjengangerens lesere velkommen inn i «Mitt Horten»

1. Jeg ønsker meg en stor innendørs skatehall i HAC bygget ved fergen. Internasjonal standard markedsført nasjonalt og internasjonalt slik at vi kan få Norges mesterskap, Europamesterskap og Verdensmesterskap hit til byen. Det er et flott skatemiljø her, og for ungdommen er dette en super ting å satse på. Og det ville helt sikkert trekke folk hit og få masse oppmerksomhet. Så vidt jeg har forstått vil skateparken ved kanalen forsvinne med tiden, noe som er trist, så denne må erstattes, og hva er bedre enn å virkelig satse på det nye skate området og samtidig trekke folk og penger til byen.

2. Det neste er en bobil parkering: Ved stranden nedenfor Linden Park ser jeg for meg at det utvikles et vakkert område med trær, grillplasser, blomsterbed, badestrand/brygger eller molo, anlegg til vaskemaskiner, dusjer, ekstra sanitæranlegg osv. Et raust området hvor alle bobil turistene som blir fler og fler kunne kose seg.

Det hadde vært kort vei til butikk og restauranter, ny bro og gangsti inn til byen og alle dens tilbud. Vi hadde holdt biltrafikken ut fra sentrum og veien videre for de reisende hadde vært kort til ferge og ut mot motorvei.

3. Havna med lave hus, små butikker, fiskebutikk, interiør og håndverksbutikk, båtutstyr og lignende. Boliger slik at ikke området dør om kvelden. Restauranter, kafeer, barer. Samlingssteder med parker, trær, grøntområder. Benker, aktivitetsplasser for barn. Sjøbad som ikke truer båttrafikken, men som gir folk mulighetene til å bade i sjøvann. Og kanskje, hvis det er plass, en seilskute eller et museums skip i havna som viser Hortens lange tradisjon innen fergetrafikk og skipsbygging. Et miljø med arkitektur som både er fremtidsrettet, men som samtidig peker mot Horten som kystby og fergestasjon, Marinehistorie og åpner byen opp mot fjorden. Åpen, positiv og samlende.

4. Karljohansvern er naturperlen med historie, kultur og uteliv. Et sted hvor vi kan feire alle våre store merkedager, familiefester og oppleve festivaler, utstillinger og konserter på Sjømillitære samfunn, Gamle Horten Gård, Artilleriverkstedet, Marinemuseet og Fotomuseet. Vervenfestivalen, Kammermusikkfestivalen, jeg ønsker meg at Reggaefestivalen gjenoppstår, Matfestivalen. Kanskje kunne vi få Færdern tilbake også. Historiske vandringer hver søndag med guiding. Mulighetene er endeløse. Biltrafikken på området blir redusert gjennom at det bygges et flott parkeringshus på fastlandssiden av kanalen og naturen blir vernet ved felles innsats og bevissthet.

5. Indre havn og nye boliger, lekre flotte enten de er landfaste eller flytende popper opp langs kysten ved Indre havn. Det som planlegges og gjøres der er bare superspennende. Hele promenaden lang fjorden med alle de flotte rekreasjonsområdene blir det interessant å følge med på og mulighetene for spennende arkitektur er mange. Her kan man virkelig få boltre seg.

Vel, dette er min visjon for Horten. Det er allerede mye spennende industri her og mulighetene for kommunen og byen er endeløse.

Så, med dette ønsker jeg Gjengangerens lesere velkommen til «Mitt Horten»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.