Gå til sidens hovedinnhold

Nordisk undersøkelse: iPhone dårligst å snakke i

Artikkelen er over 5 år gammel

I en stor nordisk undersøkelse havner Apples iPhone 6S i bunnen når det gjelder rekkevidde og kvalitet på samtaler. Spesielt for dem som holder telefonen med venstre hånd blir det dårlig kvalitet på samtalene.

(Tønsbergs Blad)

Dette kommer fram i en stor undersøkelse som telemyndigheten i Danmark, Norge og Finland har utført sammen. Sammenlignet med mange konkurrenter havner iPhone 6S langt nede på listen, og det skyldes måten antennen er plassert på inne i telefonen.

Det er professor Gert Frølund Pedersen ved Aalborg universitet som med støtte fra Nordisk ministerråd har utført undersøkelsen. Han har kontrollert antennekvaliteten på 26 av de mest populære mobiltelefonene på markedet og gjort flere interessante funn.

– Apple har hatt problemer, og de fortsetter å ha det. Det ser også ut til at problemene blir større på noen de nye telefonene deres, noe som er utrolig, sier Pedersen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Professoren mener forbrukere bør være mer grundige med å sjekke telefonenes GSM 0+-system for de velger hvilken telefon de ønsker.

Kommentarer til denne saken