Ishockeykamper utsatt: Vikings-kvalifisering i fare

VIKTIGE KAMPER: Det er selvfølgelig viktig for trener Andreas Toft og Vikings å berge plassen i 1. divisjon. Det blir avgjort neste helg, om det ikke kommer utsettelser her også.

VIKTIGE KAMPER: Det er selvfølgelig viktig for trener Andreas Toft og Vikings å berge plassen i 1. divisjon. Det blir avgjort neste helg, om det ikke kommer utsettelser her også. Foto:

NM-sluttspillet i ishockey er utsatt, som følge av situasjonen rundt koronaviruset. Kvalkampene til 1. divisjon kan også være i fare, men ennå ikke berørt.

DEL

(Tønsbergs Blad) NM-sluttspillet i ishockey for menn, som skulle startet torsdag denne uka, er altså utsatt inntil videre. Det ble besluttet av Norges Ishockeyforbund mandag som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

– Vi ser an situasjonen dag for dag. Pr. nå er kvalifiseringskampene verken til eliteserien eller til 1. divisjon endret noe på, men det betyr ikke at utsettelser kan bli aktuelt her også, sier Kristoffer Holm til Tønsbergs Blad. Han er assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

Kvalkamper neste uke

Tønsberg Vikings ble nest sist i 1. divisjon med Furuset på plassen bak. Bergen vant 2. divisjon suverent, mens Skien fulgte på annenplass. Disse fire lagene spiller kvalifiseringskamper om plass i 1. divisjon i 2020-21-sesongen. Kampene pågår fredag, lørdag og søndag neste uke, om ikke forbundet går inn og utsetter disse også.

Ishockeyforbundet har vektlagt at formatet for kvalifiseringsspill er kortere enn i sluttspillet, samt at utfallet vil ha konsekvenser for neste sesongs seriespill. Samtidig vil man gjøre nye vurderinger dersom lokale helsemyndigheter skulle innføre restriksjoner som hindrer gjennomføring av kampene.Artikkeltags