Gå til sidens hovedinnhold

Intet vikingskip

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En georadar har avdekket noe som ser ut som et vikingskip.  Miljøministeren og pominente personer kappes om denne gladnyheten.  Funnet er gjort på en fredet slette, og det er uvisst om det noen gang blir gjort en utgravning.

Hva om dette er en vikingskip-verft, som georadaren har oppdaget; ikke en vikinggrav og et gravlagt skip i seg, men en rigg og arbeidsplattform for å kunne spenne opp materialene og lage disse fantastisk sjøsterke skipene; ikke bare ett skip, men mange.  Kanskje ble også selve Borrehaugene i sin tid benyttet for å forme og tørke trevirket til skipet skrog, og således står vi ovenfor en verdensbegivenhet av dimensjoner.

LES OGSÅ: Folkevandring til Midgard etter nyheten om funn av vikingskip

Det var ikke Henry Ford som fant opp serieproduksjon; det er en amerikansk drøm at det skal være han som gjorde denne oppfinnelsen.  Ny teknologi i form av en georadar har gitt oss muligheten til å fastslå en gang for alle at det var nordmenn, og vikingene langt tilbake i tid som fant opp serieproduksjon!

Vikingene som folk flest her i landet, var mye smartere i gamle dager enn vi velger å tro. Den gangen var det ikke behov for konsulenter eller eksperter.

LES OGSÅ: Ingen dragetrener for Midgard: – Vi kunne ikke konkurrere med naturen i Flåm

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.